Πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά Πολάκη μετά το Πάσχα

Ελλάδα
Πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά Πολάκη μετά το Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφρομή την κόντρα και τις δηλώσεις για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Kόντρα έχει προκληθεί μετά τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη με αφορμή ανάρτηση του υποψηφίου Στέλιου Κυμπορόπουλου. Μάλιστα o Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο της Παιδείας, τόνισε ότι μετά το Πάσχα η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη.

Προγήθηκαν δηλώσεις των δύο ανδρών που οδήγησαν στην πολιτική κόντρα.. «Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει», έγραψε στο Twitter ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ο 34χρονος, που διαγνώστηκε με νωτιαία μυική ατροφία, αφού αποφοίτησε ως αριστούχος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και πήρε μεταπτυχιακό, το 2016 απέκτησε ειδικότητα στην ψυχιατρική και από τότε εργάζεται ως επιμελητής Β’ στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες», έγραψε από την πλευρά του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη που σχολίασε:

"ΩΣ ΕΔΩ" απαντά η ΝΟΔΕ Χανίων - Δείτε την ανακοίνωση:

Πριν λίγες μέρες είχαμε την τύχη και τιμή, να επισκεφθεί τα Χανιά και να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση ο γιατρός και υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Το θέμα της ομιλίας του ήταν «Για μία Ευρώπη, ίσων ευκαιριών» και πραγματικά μάγεψε όσους τον παρακολούθησαν από κοντά με την γλυκύτητα του, την ευφυΐα του και το απεριόριστο ψυχικό του σθένος.

Να σημειώσουμε ότι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, έχει διαγνωστεί από δεκατεσσάρων μηνών με νοτιαία μυϊκή ατροφία και έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ το 1999 έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε σημαιοφόρος με το αμαξίδιο του.

Δυστυχώς, για κάποιον που ούτε καν δεν μπορεί να ονειρευτεί μία Ελλάδα ίσων ευκαιριών, πόσο δε μία Ευρώπη ίσων ευκαιριών, βρίσκεται εύκολα η ευκαιρία να εκφράσει την μικροψυχία του, και την αλαζονεία του. Επιτέθηκε άδικα και χυδαία, όπως το συνηθίζει ο δολοφόνος προσωπικοτήτων Παύλος Πολάκης, στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ειρωνευόμενος για το πώς πήρε θέση γιατρού στο ΕΣΥ, ως άτομο με ειδικές ανάγκες.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ένας γιατρός, ο οποίος παριστάνει και τον υφυπουργό υγείας της χώρας, αγνοεί το νομικό πλαίσιο της χώρας και κατηγορεί τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο (αριστούχο της ιατρικής Αθηνών, με μεταπτυχιακό και επιτυχή απόκτηση ειδικότητας) επειδή έκανε χρήση ενός δικαιώματος του που προκύπτει εκ του νόμου, καθώς διορίστηκε επιμελητής Β΄ στο ΕΣΥ ως άτομο με ειδικές ανάγκες.

Ενώ τον ειρωνεύεται παράλληλα κάνοντας λόγο για «ίσες ευκαιρίες», καθώς δεν πέρασε από την διαδικασία επιλογής του τυπικού προσωπικού. ΩΣ ΕΔΩ, κύριε Πολάκη, η συμπεριφορά σας ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία και δεν είναι αποδεκτή από τους Κρητικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News