Ξυλόκαστρο: Τρεις νεκροί καταρριχητές και ένας τραυματίας - Ανασύρθηκαν οι σοροί

Ελλάδα
Ξυλόκαστρο: Τρεις νεκροί καταρριχητές και ένας τραυματίας - Ανασύρθηκαν οι σοροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις νεκροί καταρριχητές και ένας τραυματίας στο φαράγγι του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο - Ανασύρθηκαν και οι τελευταίες σοροί

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση των τελευταίων δύο σορών από την τραγωδία με τρεις νεκρούς και έναν τραυματία, στο φαράγγι του Αγίου Λουκά, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου είχαν πάει χτες το πρωί για καταρρίχηση (canyoning).

Νεκροί είναι ένα ζευγάρι από την Σιγκαπούρη και ο Έλληνας βοηθός του ομαδάρχη, ο οποίος ανασύρθηκε τραυματισμένος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Η ομάδα, που αποτελούνταν από το ζευγάρι από την Σιγκαπούρη και τους δύο Έλληνες εκπαιδευτές, είχε ξεκινήσει για καταρρίχηση χτες το πρωί.

Χτες, γύρω στις 19.00 το απόγευμα, η σύζυγος του ενός εκ των Ελλήνων εκπαιδευτών τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική και ανέφερε ότι ο σύζυγος της δεν απαντάει στο τηλέφωνο, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει επιστρέψει, καθώς οι χρόνοι για την καταρρίχηση, την οποία είχε κάνει πολλές φορές, είναι συγκεκριμένοι.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν κλιμάκια από την 1η και 6η ΕΜΑΚ καθώς και από τα πυροσβεστικά κλιμάκια Ευρωστίνης και Κιάτου και άρχισαν οι έρευνες στο φαράγγι.

Γύρω στα μεσάνυχτα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός ο αλλοδαπός τουρίστας.

Το πρωί εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, σε μια εσοχή του φαραγγιού, η γυναίκα και ο 40χρονος βοηθός ομαδάρχη και ζωντανός ο ομαδάρχης, ο οποίος ανασύρθηκε γύρω στις 11 και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Το απόγευμα ανασύρθηκαν και οι άλλοι δύο νεκροί.

Για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία και αναμένεται η κατάθεση του αρχηγού της ομάδας, η οποία θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Πάντως, όπως λένε οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση, στο φαράγγι υπήρχαν πολλά νερά από τα χιόνια που λειώνουν και δεν αποκλείεται αυτό να έπαιξε ρόλο στην τραγωδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News