Κύπρος: Κατά συρροή δολοφόνος ο λοχαγός; - Φόβοι για περισσότερες νεκρές γυναίκες

Ελλάδα
Κύπρος: Κατά συρροή δολοφόνος ο λοχαγός; - Φόβοι για περισσότερες νεκρές γυναίκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζει ο λοχαγός serial killer της Κύπρου - Φέρεται να δολοφόνησε και να έκρυψε σε φρεάτιο τρεις γυναίκες και ένα εξάχρονο κορίτσι

Ανατριχίλα προκαλούν όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του 35χρονου δολοφόνου με το όνομα «Ορέστης» από την Κύπρο.

Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία ο 35χρονος με το όνομα «Ορέστης», φέρεται να δολοφόνησε και να έκρυψε σε φρεάτιο εγκαταλελειμμένου μεταλλείου στο Μιτσερό τρεις γυναίκες και ένα εξάχρονο κορίτσι.

Πρόκειται για την 28χρονη Arian Palanas από τις Φιλιππίνες, τη 38χρονη Marry Rose επίσης από τις Φιλιππίνες όπως και την 6χρονη κόρη της και ακόμη μία γυναίκα, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Σήμερα το πρωί στον ανακριτή

Ο serial killer της Κύπρου, λοχαγός, οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στον ανακριτή, όπου ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που σκότωσε το δεύτερο θύμα, την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, ενώ επιβεβαιώθηκε και επισήμως ότι παραδέχτηκε και τις δολοφονίες της Marry Rose και της 6χρονης κόρης της.

Πριν από το δικαστήριο, οι Αρχές μετάφεραν ξανά τον «Ορέστη» στη λίμνη στο Ξυλιάτο όπου τους υπέδειξε πού έριξε το πτώμα της μικρής Sierra.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέδειξε στους Αστυνομικούς συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου έριξε το τυλιγμένο σε σεντόνι πτώμα, το οποίο έδεσε με πέτρες.

Στη συνέχεια, οι πέτρες υποχώρησαν και έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερες τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό.

Ο 35χρονος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, καθώς ο Ηλίας Στεφάνου αποσύρθηκε από την υπεράσπιση. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο κ. Ιωάννης Γιωρκάτζης Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο ύποπτος παραδέχτηκε στις 19/4 το φόνο της Marry Rose.

Σύμφωνα με τον κ. Γιωρκάτζη, ο ύποπτος παραδέχτηκε και το φόνο της Arian Palanas Lozano που εντοπίστηκε το Σάββατο στο Μιτσερό.

Συγκεκριμένα, ο «Ορέστης» προέβη σε θεληματική κατάθεση στις 20/4 αναφέροντας πως γνώρισε την Arian περί τα τέλη Ιουλίου. Όπως κατέθεσε, την μετέφερε στο σπίτι του και αφού έκαναν σεξ, την έπνιξε με tyre raps και αργότερα την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Την γνώρισε, όπως κατέθεσε, μέσω της εφαρμογής Badoo.

Η 28χρονη είναι από τις Φιλιππίνες και είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιουλίου του 2018, στην Αγλαντζιά.

Η ανεύρεση της σορού της 28χρονης κοπέλας έγινε το Σάββατο από ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, ύστερα από τις εικόνες που κατέγραψαν οι υποβρύχιες κάμερες που χρησιμοποιούνται στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το άψυχο σώμα της γυναίκας ήταν γυμνό με τα χέρια και τα πόδια της δεμένα, με τον ίδιο τρόπο που είχαν δεθεί και τα άκρα της 38χρονης Marry Rose από της Φιλιππίνες.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στις έρευνες στο φρεάτιο εκτιμούν ότι θα βρουν κι άλλα πτώματα, καθώς τα στιγμιότυπα από τις κάμερες δείχνουν όγκους που μοιάζουν με σορούς.

Ο «Ορέστης» έστειλε μήνυμα σε μάνα εξαφανισμένης

Όπως μετέδωσε το κανάλι «Άλφα», ο κύριος Λούης Κουτρουκίδης, πρόεδρος του Συνδέσου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, αποκάλυψε πως ο «Ορέστης» είχε επικοινωνήσει με μητέρα κοπέλας που είχε εξαφανιστεί στις 17 Δεκεμβρίου και της είπε «οι Αρχές της Κύπρου εξαφάνισαν την κόρη σου».

Ο κ. Κουτρουκίδης ανέφερε επίσης πως υπάρχουν και άλλες εξαφανισμένες κοπέλες τις οποίες δεν αναζητεί κανείς. Όσον αφορά στην Marry Rose, ο κ. Κουτρουκίδης κατήγγειλε πως προσπάθησε να ενημερώσει τις Αρχές και να δώσει στοιχεία που κατείχε για την εξαφάνισή της, αλλά η Αστυνομία δεν του έδινε σημασία, κάνοντας και δημόσια έκκληση στον Ιωνά Νικολάου, αλλά χωρίς ανταπόκριση.

«Εν καλό πράμα που κάμνεις, αλλά τούτη έφυεν που τα κατεχόμενα, μην χάνεις την καλή σου υγεία», του είπε αστυνομικός, όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουκίδης.

Κατά συρροή δολοφόνος;

Εάν εντοπιστεί η σορός της μικρής και το πτώμα της άγνωστης γυναίκας που εντοπίστηκε χθες διασυνδεθεί με τον «Ορέστη», τότε η Αστυνομία μπορεί να έχει στα χέρια της ένα κατά συρροή δολοφόνο, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος ethnos.gr.

Κατά συρροήν δολοφόνος - ή Κατ' εξακολούθηση ανθρωποκτόνος (serial killer) ονομάζεται στην επιστήμη της Εγκληματολογίας, ο εγκληματίας που έχει τελέσει τρεις ή περισσότερες ανθρωποκτονίες με πρόθεση, σε ξεχωριστούς τόπους τέλεσης, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News