Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο Λυκουρέζος - Η κόρη του έπεσε στην αγκαλιά του

Ελλάδα
Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο Λυκουρέζος - Η κόρη του έπεσε στην αγκαλιά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προθεσμία μέχρι την Δευτέρα (22/4) πήραν οι δύο δικηγόροι που παρουσιάστηκαν ενώπιον του ανακριτή.

Στον ανακριτή οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε βάρος του. Προθεσμία μέχρι την Δευτέρα (22/4) πήραν οι δύο δικηγόροι που παρουσιάστηκαν ενώπιον του ανακριτή.

Ο γνωστός ποινικολόγος έφτασε στο γραφείο του ανακριτή συνοδευόμενος από άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμεναν συνεργάτες του, η Νατάσα Καλογρίδη αλλά και η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, η οποία έπεσε στην αγκαλιά του μόλις τον είδε.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στον ανακριτή και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, επίσης, κατηγορούμενος στην υπόθεση σε βάρος του οποίου το πρωί εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Και οι δύο δικηγόροι ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι την Δευτέρα (22/4), προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, κατά την έξοδο του γνωστού δικηγόρου από τον ανακριτή, ανέφερε: «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δύο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας».

Ερωτηθείς σύμφωνα με το ethnos.gr για την ψυχολογική κατάσταση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, σημείωσε: «Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι γι' αυτόν στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο κ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας και κάθε μέρα είναι στα δικαστήρια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News