Μαφία των φυλακών: Στον ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ελλάδα
Μαφία των φυλακών: Στον ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή

Το κατώφλι του ανακριτή πρόκειται να περάσει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος που πέρασε τη νύχτα του στη ΓΑΔΑ αφού συνελήφθη.

Αμέσως μετά τον κ. Λυκουρέζο, στον ειδικό εφέτη ανακριτή θα εμφανιστεί και ο δικηγόρος Θόδωρος Παναγόπουλος που επίσης συνελήφθη για την υπόθεση της «μαφίας» των φυλακών Κορυδαλλού.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το thetoc.gr, ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, κ. Κονταξής, υποστηρίζει ότι πρόκειται για «αντιδικονομική ακρότητα» και για δικαστική ενέργεια που «δεν βασίζεται στο νόμο».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη διαδικασία ακραία, αφού ο πελάτης του «δεν κλήθηκε, ούτε αρνήθηκε να προσέλθει στις δικαστικές αρχές, ασκεί κανονικά την δικηγορία, έχει γνωστή κατοικία και τον ξέρουν όλοι. Προς τι λοιπόν η σύλληψη;» διερωτήθηκε αφήνοντας αιχμές και υπόνοιες ότι πίσω από τη σύλληψη μπορεί να κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος διώκεται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απόπειρα εκβιασμού. Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο κ. Παναγόπουλος από άντρες της Αντιτρομοκρατικής, έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News