Ελλάδα

Μ. Συντυχάκης: «Προσβολή στη μνήμη των θυμάτων η προεκλογική αξιοποίηση του θέματος»

«Κύριος στόχος της κυβέρνησης με αυτή την κίνηση είναι να ανεβάσει την προεκλογική αντιπαράθεση με τη ΝΔ», είπε ο Μ. Συντυχάκης από το βήμα της Βουλής

Κίνηση εντυπωσιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, την απόφασή της να συζητηθεί λίγο πριν τις εκλογές το πόρισμα της «Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών».

Κύριος στόχος της κυβέρνησης με αυτή την κίνηση είναι «να ανεβάσει την προεκλογική, ανούσια αντιπαράθεση με τη ΝΔ, και να αποπροσανατολίσουν από κοινού το λαό, για να υφαρπάξουν την ψήφο του, ξεπλένοντας ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό την αντιλαϊκή, βάρβαρη πολιτική τους», εξήγησε ο Μ. Συντυχάκης.

«Δεν ταιριάζει, ούτε αξίζει να υποστεί η μνήμη των εκτελεσμένων της επαρχίας Βιάνου, της Κανδάνου, των Ανωγείων, της Δαμάστας, του Άνω Μέρους και πολλών άλλων, δεκάδων μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Κρήτης τέτοια βάναυση προσβολή», πρόσθεσε. Όπως εξήγησε, η κυβερνητική πρόταση δεν περιλαμβάνει καμία δέσμευση για τηνδιεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ενιαία και στο σύνολο τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια