Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που «χάρισαν» στον Άλκη Κωνταντινίδη το Πούλιτζερ

Πολιτισμός
Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που «χάρισαν» στον Άλκη Κωνταντινίδη το Πούλιτζερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βραβέιο Πούλιτζερ κατέκτησε ο Έλληνας φωτογράφος

Ο Έλληνας φωτογράφος Αλκης Κωνσταντινίδης, κέρδισε μαζί με την ομάδα του πρακτορείου Reuters όπου εργάζεται, το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Βreaking News Photography».

Το βραβείο αφορούσε την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποτύπωσαν το δράμα. 

Όπως σχολίασε ο κ.Κωνσταντινίδης  «Ήταν τιμή μου να βραβευτώ με το Πούλιτζερ μαζί με τους συναδέλφους μου από το Reuters. Σε ευχαριστώ Καρολίνα που ήσουν εκεί για μένα».

Σε δηλώσεις του στο kathimerini.gr, ο Ελληνας φωτορεπόρτερ δήλωσε ότι «είναι συγκλονιστικό να συμβαίνει για δεύτερη φορά κάποιος να συμμετέχει στην ομάδα των φωτογράφων που παίρνει το βραβείο Πούλιτζερ. Την προηγούμενη φορά το κερδίσαμε με επικεφαλής τον Γιάννη Μπεχράκη. Φέτος με μια άλλη ομάδα. Ο Γιάννης, όμως, είναι ο δάσκαλος για όλους μας. Ηταν και είναι σημείο αναφοράς με τη δουλειά του σε παγκόσμιο επίπεδο». 

Μεγάλοι νικητές του βραβείων ήταν οι New York Times, η Wall Street Journal, αλλά και μία τοπική αμερικανική εφημερίδα που βραβεύτηκε με Πούλιτζερ για την κάλυψη της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε στα ίδια τα γραφεία της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News