Πάσχα στην Κρήτη «ψηφίζει» ο Έλληνας

Κρήτη
Πάσχα στην Κρήτη «ψηφίζει» ο Έλληνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοφιλής προορισμός για τα ξίδια στο εσωτερικό η Κρήτη

Στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για το φετινό Πάσχα βρίσκεται η Κρήτη, όσον αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων τουριστών.

Το γεγονός ότι, φέτος το Πάσχα, θα ταξιδέψουν περισσότεροι Έλληνες, από ότι πέρυσι, οφείλεται στο ότι το Πάσχα είναι αργά φέτος και προφανώς ο καιρός θα είναι καλύτερος, ενθαρρύνει αρκετούς να ταξιδέψουν, ενώ και οι τιμές φαίνεται ότι παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, αν και κάποιοι, ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί έχουν αυξήσει κατά περίπου 8% τις τιμές.

Πού θα ταξιδέψει ο Έλληνας;

Φέτος, οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί του Πάσχα, είναι στα νησιά.

Η Κέρκυρα φαίνεται πως είναι, για ακόμη μια φορά, ο δημοφιλέστερος προορισμός και ακολουθεί η Κρήτη, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Πάτμος και η Σύρος, έχουν την τιμητική τους, ενώ η Πελοπόννησος (Πόρτο Χέλι), το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα και το Πήλιο, παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον, διότι υπάρχουν έθιμα και παραδόσεις που δεν συναντάς σε άλλα μέρη.

Πάσχα σε Μαρόκο, Ιερουσαλήμ και Ιταλία

Πάντως, πέραν της εσωτερικής κίνησης, αρκετοί Έλληνες θα κάνουν Πάσχα στο εξωτερικό, κυρίως σε περιοχές που έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα, όπως η Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, που εμφανίζει αύξηση της τάξης του 8-10%, με μεγάλο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για την Αφή του Αγίου Φωτός.

Υπάρχουν, βέβαια και Έλληνες που δεν γιορτάζουν το Πάσχα ή που βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Έτσι, παρατηρείται σημαντική αύξηση στις κρατήσεις για ταξίδια σε Ιορδανία, Ντουμπάι, Μαρόκο και Αίγυπτο, Κωνσταντινούπολη, Ιταλία (Σαρδηνία, Σικελία, Ρώμη), Γαλλία και Ισπανία.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News