12 Ελληνικά νησιά ζητούν… αγοραστές

Ελλάδα
12 Ελληνικά νησιά ζητούν… αγοραστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς πώληση 12 Ελληνικά ιδιωτικά νησιά

Διαθέσιμα προς πώληση βρίσκονται αυτή την περίοδο 12 μικρά Ελληνικά ιδιωτικά νησιά.

Τα ιδιωτικά νησιά που πωλούνται είναι, ενδεικτικά, τα εξής: Ο Πάτροκλος στο Σούνιο, ο Βούβαλος στον Αμβρακικό, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Θωμάς και το Τραγονήσι στο Σαρωνικό, το Σπαλαθρονήσι στη Σιθωνία, σύμπλεγμα νησιών στην περιοχή της Κύθνου και η Στρογγυλή στην Πάτμο.

Από 4 μέχρι 45 εκατομμύρια ευρώ

Οι τιμές συνήθως γίνονται γνωστές στους ενδιαφερόμενους μέσω προσωπικής αλληλογραφίας, αλλά υπάρχουν και αναρτημένες τιμές για μερικά ελληνικά νησιά που εκτείνονται από 500 μέχρι 2.000 στρέμματα, με την τιμή τους να ξεκινά από τα 4 εκατ. και να φτάνει μέχρι και τα 45 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για πολύ ειδική αγορά καθώς οι πολύ υψηλές τιμές, και το κόστος διατήρησης περιορίζουν σε πολύ μικρό αριθμό τους δυνητικούς αγοραστές και δεν ειναι τυχαίο ότι πολλά από τα προς πώλησης ελληνικά ιδιωτικά νησιά έχουν «βαλτώσει» στις ιστοσελίδες πωλήσεων, ακόμα και αν οι τιμές τους έχουν μειωθεί κατά 50%.

Πάντως, σύμφωνα με το economistas.gr, εκτός από πώληση, πολλοί ιδιοκτήτες νησιών δεν λένε όχι στην ενοικίαση της έκτασης τους καθώς υπάρχουν πολλοί που θέλουν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους, ή ακόμα και το ταξίδι του μέλιτος σε ένα μέρος που θα εξασφαλίζει την πλήρη ιδιωτικότητα. Παγκοσμίως, 236 νησιά προσφέρονται για ενοικίαση, με μόλις 15 να βρίσκονται στην Ευρώπη, όπου η πλειοψηφία τους βρίσκεται κοντά στις Δαλματικές ακτές της Κροατίας. Στην Ελλάδα αντιθέτως, υπάρχουν μόνο δυο νησιά που θα μπορούσε κάποιος να ενοικιάσει για πιο... απομονωμένες καταστάσεις.

Σημειώνεται ότι η παγκόσμια αγορά νησιών εκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, με 633 νησιά να βρίσκονται προς πώληση. Χώρες όπως η Πολωνία, Ιταλία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Γαλλία, Φινλανδία και Κροατία, συγκεντρώνουν τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ η πλειονότητα των νησιών που βρίσκονται προς πώληση παγκοσμίως εντοπίζονται σε Καραϊβική, Μεξικό, Μαλδίβες και Γαλλική Πολυνησία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News