«Ο δημοσιογράφος στο ψηφιακό περιβάλλον» με τη Σοφία Ιορδανίδου

Ελλάδα
«Ο δημοσιογράφος στο ψηφιακό περιβάλλον» με τη Σοφία Ιορδανίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και δεν πρέπει να τη χάσετε

«Ο δημοσιογράφος πολυεπιστήμων στο ψηφιακό περιβάλλον και η κατανόηση της λειτουργίας των Μέσων» είναι το θέμα της διάλεξης που θα παραθέσει η Σοφία Ιορδανίδου διαδικτυακά.

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρόεδρος του Advanced Media Institute θα πραγματοποιήσει τη διάλεξη την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 20:00.

Με δεδομένη την κρίσιμη θέση τους στο οικοσύστημα της ενημέρωσης και της πληροφόρησης, ο μηντιακός εγγραμματισμός για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους δεν είναι μόνο, ούτε καν κύρια, τεχνολογικός εγγραμματισμός, είναι επιστημονικός και εγκυκλοπαιδικός και εγγραμματισμός ανεύρεσης και αξιολόγησης πηγών. Περιλαμβάνει εργαλεία και γνώσεις που διδάσκονται αλλά και σταδιακές εμπειρογνωσίες.

Η διατήρηση της μηντιακής εγγραμματοσύνης (όπως και κάθε εγγραμματοσύνης) απαιτεί μια συνεχή εγρήγορση. Η θέση μιας ιδανικής επαγγελματικής δημοσιογραφίας στον νέο οικοσύστημα της πληροφόρησης (και απέναντι στα πολλαπλά συστήματα παραπληροφόρησης), είναι λοιπόν μεταξύ άλλων ελεγκτική, επιτελική και διεπιστημονική.

Περιλαμβάνει δε πολλά επίπεδα δεξιοτήτων και γνώσεων, και πολλά σημεία όπου χρειάζεται να συνεργαστεί με ειδικούς.

Η Σοφία Ιορδανίδου εργάστηκε πολλά χρόνια στον χώρο της Δημοσιογραφίας και της Στρατηγικής Επικοινωνίας. Στη Ν. Υόρκη εργάστηκε στη Φωνή της Αμερικής, διαπιστευμένη στον Λευκό Οίκο ανταποκρίτρια εφημερίδων στην Ελλάδα, υπεύθυνη προεκλογικής καμπάνιας του Mondale. Στην Αθήνα, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και MEGA, σύμβουλος πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας, σύστησε και διηύθυνε τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του MEGA CHANNEL, το πρώτο τηλεοπτικό πρακτορείο στην Ελλάδα, NETNEWS Α.Ε., και την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας ΝΕΤRESULT Ε.Π.Ε.

Τη διάλεξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ, ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News