Χώρες εκτός Σένγκεν: Τι ισχύει για τους ελέγχους στα αεροδρόμια;

Ελλάδα
Χώρες εκτός Σένγκεν: Τι ισχύει για τους ελέγχους στα αεροδρόμια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος κανονισμός καθορίζει το πως θα γίνονται έλεγχοι στα αεροδρόμια

Οι έλεγχοι νέου τύπου σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης έχουν ήδη ξεκινήσει βάσει των αλλαγών που υπάρχουν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, ωστόσο αυτές οι αλλαγές δεν αφορούν χώρες που βρίσκονται εντός της Συνθήκης Σένγκεν.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην Ελλάδα, οι αρχές στα αεροδρόμια οφείλουν και είναι υπεύθυνες ώστε να εφαρμόζεται το νέο μέτρο και αξίζει να σημειωθεί ότι οι πτήσεις εσωτερικού και οι πτήσεις από και προς χώρες εντός Σένγκεν δεν εμπίπτουν στις προβλέψεις της εν λόγω οδηγίας.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι των διαβατηρίων και της διασταύρωσης των στοιχείων ταυτότητας θα γίνονται στα εκάστοτε αεροδρόμια με τη χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες από και προς χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σύμφωνα με το ethnos.gr, όσοι ταξιδεύουν σε χώρες εκτός Σέγκεν θα πρέπει να φτάνουν νωρίς στον διαβατηριακό έλεγχο που πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, ώστε να μην περιμένουν για πολύ ώρα στα αεροδρόμια.

Επίσης, η ΕΛΑΣ συνιστά από τους επιβάτες να χρησιμοποιούν κατά προτίμηση διαβατήριο και όχι αστυνομική ταυτότητα προκειμένου οι διαδικασίες να γίνονται πιο γρήγορα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News