3000 κεραυνοί έπληξαν την χώρα σε λίγες ώρες – Ο καιρός σήμερα

Ελλάδα
3000 κεραυνοί έπληξαν την χώρα σε λίγες ώρες – Ο καιρός σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη ακόμη να έρθει.... επιμένει το φθινόπωρο

Ένα ψυχρό μέτωπο σάρωσε τη χώρα μας τη Δευτέρα προκαλώντας βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα. Εκτός από τα βόρεια τμήματα της Ρόδου και το Καστελόριζο, βροχή κατέγραψαν 320 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Επιπρόσθετα, πολλές καταιγίδες εκδηλώθηκαν κυρίως πάνω από θαλάσσιες περιοχές και περίπου 3.000 κεραυνοί ανιχνεύθηκαν από το σύστημα ZEUS μέχρι τις 20:30 και απεικονίζονται με κόκκινες κουκίδες στον χάρτη.

Παρατηρήστε ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε περιοχές όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες (σύμφωνα με τις καταγραφές κεραυνών).

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με βροχές σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα, περιμένουμε σήμερα .

Εξαίρεση αποτελούν οι Νότιες Κυκλάδες και η Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά σε μεγάλο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 17, στην Ήπειρο από 7 έως 17 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 18, στα δυτικά και νότια από 10 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 20βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι προοδευτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με σημαντική εξασθένηση. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται το βράδυ και στο Ιόνιο.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τον καιρό πατώντας εδώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News