Ελλάδα

«Έφυγε» ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος - Βρέθηκε μία εβδομάδα αργότερα στο σπίτι του

Την είδηση έκανε γνωστή ο επίσης ηθοποιός Άγγελος Γραμμένος

Σε ηλικία 79 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος ο οποίος εντοπίστηκε μία εβδομάδα αργότερα νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή το πρωί της Πέμπτης ο καλός του φίλος και συνάδελφος, Άγγελος Γραμμένος, μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook.

Στην ανάρτησή του γράφει χαρακτηριστικά:

«Έφυγε τέλη Μαρτίου 2019 ο γνωστός ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος. Τον βρήκαν μια βδομάδα μετά νεκρό στο σπίτι του στην Κυψέλη. Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε και συναγωνιστή.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών από το 1964 έως το 1966. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση, ήταν στο ''Κυρία του Μαξίμ'' του Ζωρζ Φειντώ με το θίασο Ρηγόπουλου - Αναλυτή το 1967. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στην ταινία, ''Ο χαζομπαμπάς'' (1967). Συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους, όπως Ρίζου- Χατζηχρήστου-Βογιατζή στο έργο ''Αγάπη μου παλιόγρια (1969-70), Βουτσά-Ρίζου-Ναθαναήλ στο έργο ''Ο επαρχιώτης'' (1971-72), Καρρά (1972), Γκιωνάκη (1973-74), Αλεξανδράκη-Γαληνέα (1978), Γκιωνάκη, στο έργο''Το στραβόξυλο'', Παπαναστασίου-Ιωαννίδου (1982), στο θέατρο ''Καλουτά'' στο έργο ''Κολωνός και Κολωνάκι'',Ρίζου (1986-87), Χαλκιά-Παρτσαλάκη στο θέατρο ''Μετροπόλιταν''στο έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη ''Δέκα μέρες στο Παρίσι και άλλα. Πέθανε τον Μάρτιο του 2019..

Φιλμογραφία

Ο χαζομπαμπάς (1967)

Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)

Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)

Εν ονόματι του νόμου (1970)

Το παιδί της μαμάς (1970)

Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν (1971)

Σ’ αγαπώ (1971)

Ο αισιόδοξος (1973)

Τροχονόμος... Βαρβάρα (1981)

Νοκ-άουτ στον έρωτα / Εγώ και το πουλί μου (1982)

Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)

Η σιδηρά κυρία (1983)

Αγάπησα έναν Πόντιο (1986)

Ο καβαλάρης των F.M. Stereo (1986)

Ο αυτάκιας (1988)

Τρελάδικο πολυτελείας (1990).».

Σχόλια