Συγκλονίζουν τα μηνύματα για τον αγαπητό Β. Λυρτιζή - Σήμερα το τελευταίο αντίο

Ελλάδα
Συγκλονίζουν τα μηνύματα για τον αγαπητό Β. Λυρτιζή - Σήμερα το τελευταίο αντίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποχαιρέτησαν σήμερα τον αγαπητό δημοσιογράφο στην Αθήνα

Στις 15.00 σήµερα το απόγευµα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, έγινε η πολιτική κηδεία του Βασίλη Λυριτζή. Επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». 

Ο γνωστός δημοσιογράφος είχε καταγωγή από το Ηράκλειο και συγκεκριμένα από τις Πατέλες.

O 62χρονος «έφυγε» από τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς τους ανθρώπους, συναδέλφους, δημοσιογράφους αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν.

Όλοι μιλούσαν για το ήθος και την αξιοπρέπεια του δημοσιογράφου που στεκόταν πάντα στο ύψος των περιστάσεων και κρατήθηκε μακριά από κόντρες και μικροπρέπειες.

Με συγκλονιστικό τρόπο τον αποχαιρέτησε και ο Δημήτρης Οικονόμου με τον οποίο υπήρχε για χρόνια τηλεοπτικό δίδυμο.

Το «Έθνος» αποχαιρέτησε έναν δικό του άνθρωπο

Η δηµοσιογραφία και το «Εθνος», στο οποίο ο Βασίλης Λυριτζής αρθρογραφούσε από την αρχή της επανακυκλοφορίας του µέχρι τις 6 Μαρτίου, οπότε και αποσύρθηκε για να παλέψει µε τον καρκίνο, αποχαιρέτησαν όπως λένε έναν συνάδελφο από εκείνους που τίµησαν αυτό το επάγγελµα, µε την αξιοπρέπεια, το ήθος και τη στάση ζωής τους.

Όπως αναφέρουν:

«Μαζί µε την εκτίµηση της ευσυνειδησίας και την αναγνώριση της αρτιότητάς του, το «Εθνος» και οι συνάδελφοί του εκφράζουν θερµά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ελένη Αντωνιάδη και τα δυο τους παιδιά, Μαριλένα και ∆ηµήτρη. Αλλά επίσης και στον αδελφικό του φίλο και συνάδελφο ∆ηµήτρη Οικονόµου, µε τον οποίο ο Λυριτζής συνέδεσε µεγάλο τµήµα της επαγγελµατικής του ζωής και ακόµα µεγαλύτερο κοµµάτι της προσωπικής του, καθώς ήταν κουµπάροι».

Η ζωή του

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957, όµως µεγάλωσε στην Αθήνα. Τελειώνοντας το σχολείο πήγε για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τµήµα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί έκανε τα πρώτα του δηµοσιογραφικά βήµατα, παράλληλα µε τη σηµαντική πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στη Μυτιλήνη, ο Λυριτζής επέστρεψε στην Αθήνα και τη µάχιµη δηµοσιογραφία. Τη σταδιοδροµία του την ξεκίνησε στην «Αυγή» και λίγο αργότερα, το 1990, εργάστηκε στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθµό «Flash 96,1».

Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στη συνέχεια µαζί µε τον ∆ηµήτρη Οικονόµου ανέλαβαν το πρωινό µαγκαζίνο του σταθµού. Στον «Flash» ήταν εκείνος που σχεδίασε και δηµιούργησε µία από τις πρώτες ενηµερωτικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα, το www.flash.gr. Το 2002, το δίδυµο Λυριτζή - Οικονόµου βγαίνει κάθε απόγευµα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραµµής» από τη συχνότητα της δηµόσιας τηλεόρασης. Λίγους µήνες µετά συνεχίζουν στην πρωινή ενηµέρωση της ΕΡΤ µε την εκποµπή «Πρώτη Γραµµή».

Το 2010 η εκποµπή µετακοµίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ µέχρι το καλοκαίρι του 2017. Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενηµέρωση από το ραδιόφωνο του «Real FM», ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε στο «Εθνος». Ο εκλιπών κρατούσε την προσωπική ζωή του µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας. Ωστόσο το καλοκαίρι του 2017, σε µια σπάνια εξοµολόγησή του στην εφηµερίδα «Real News», είχε αναφερθεί στη σύζυγο και στα παιδιά του.

«Η κόρη µου η Μαριλένα είναι φοιτήτρια στο Τµήµα Ψυχολογίας στο Πάντειο, ο γιος µου ο ∆ηµήτρης µαθητής στην Α’ Λυκείου και η γυναίκα µου εκπαιδευτικός. Με τη γυναίκα µου είµαστε 24 χρόνια µαζί. Το συζητήσαµε και εκεί που καταλήξαµε είναι στο “εσύ ξέρεις καλύτερα τον χώρο, τι είναι για σένα καλό, πώς αισθάνεσαι εσύ καλά”. Γιατί, αν δεν περνάω καλά, δεν αποδίδω και στη δουλειά µου». Συλλυπητήρια µηνύµατα για την απώλεια του Βασίλη Λυριτζή απέστειλαν είτε ανήρτησαν πλήθος δηµοσιογράφων και πολιτικών, ανάµεσα στους οποίους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Ν∆ Κυριάκος Μητσοτάκης, το Ποτάµι κ.ά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News