Ελλάδα

Έσβησε ο Ηρακλειώτης Βασίλης Λυριτζής - Το συγκινητικό «αντίο» του Οικονόμου

Ένας δημοσιογράφος με ήθος που είχε αφήσει την δική "σφραγίδα"

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας, αφού έφυγε από την ζωή ο Βασίλης Λυριτζής σε ηλικία 62 ετών με καταγωγή τις Πατέλες Ηρακλείου.

Μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο και χτυπημένος από καρκίνο, δεν τα κατάφερε, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς τους ανθρώπους, συναδέλφους δημοσιογράφους αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν.

Την είδηση ανακοίνωσε ο επί χρόνια συνεργάτης του και κουμπάρος του, Δημήτρης Οικονόμου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΊ.

«Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω» είπε χαρακτηριστικά.

«Η επιδείνωση της υγείας του υπήρξε ραγδαία τον τελευταίο μήνα, αλλά ευτυχώς δεν ταλαιπωρήθηκε», αποκάλυψε στη συνέχεια μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος από το 1989 ήταν συνοδοιπόρος του Βασίλη Λυριτζή.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί αύριο το απόγευμα απο το Ά νεκροταφείο Αθηνών.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή και τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του εξέφρασε, από τις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Βαρύς και αξεπέραστος για την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ο απροσδόκητος θάνατος του Βασίλη Λυριτζή. Έφυγε ένας νέος και έντιμος άνθρωπος, συνεπής πάντα στις ιδέες και τις αρχές του που ασκούσε το λειτούργημα του με αξιοπρέπεια και ευθύνη. Υπόδειγμα για τη δημοσιογραφία και την κοινωνία. Τον αποχαιρετούμε με τιμή και αγάπη και στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των δικών του ανθρώπων» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος.

Σχόλια