Πέθανε η Λάρα, ο πρώτος σκύλος - οδηγός τυφλών στην Ελλάδα

Ελλάδα
Πέθανε η Λάρα, ο πρώτος σκύλος - οδηγός τυφλών στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρακτικό το μήνυμα της Ιωάννας Μαρίας Γκρέτσου

16 χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο σκύλος – σύμβολο που πέθανε το βράδυ της Τρίτης και αφιέρωσε τη ζωή του ώστε να οδηγεί ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Το Λαμπραντόρ που είχε συγκινήσει ολόκληρη την Ελλάδα και έγινε ο πρώτος σκύλος – οδηγών τυφλών, χάρη στην ιστορία του κατόρθωσε ώστε να ιδρυθεί η σχολή σκύλων οδηγών τυφλών, Lara Guide Dog School.

Μέχρι το τέλος δίπλα της η Λάρα είχε την ιδιοκτήτρια της Ιωάννα Μαρία Γκρέτσου που με πόνο ψυχής ανακοίνωσε το θάνατο του αγαπημένου της τετράποδου:

«Όταν πρωτοκράτησα τη λαβή που με συνέδεε με το σκύλο, σάστισα: ήξερα πως πηγαίνω προς μια κατεύθυνση, μα συνάμα, ένιωθα μια απρόσμενα οικεία δύναμη, να με κατευθύνει κάπου αλλού. Κόλλησα τα πόδια μου στο έδαφος - μόνο αυτό ήξερα να κάνω. Τότε, άκουσα τη φωνή του εκπαιδευτή που μου φώναζε: “Follow the Dog!!!” Κι αυτό έκανα: I, followed the Dog. Λάρα: 03/05/2003 - 26/03/19.» γράφει στην ανάρτησή της.

Υπενθυμίζεται ότι η Λάρα είχε κάνει 16 ταξίδια με πλοίο, 68 με αεροπλάνο και αμέτρητα με τρένα, λεωφορεία και μετρό. Έχει τιμηθεί σε πολλά Πανεπιστήμια και σεμινάρια ενώ έχει επισκεφτεί πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News