Ελλάδα

Δολοφονία Ρομά: «Ντου» και ρίψη χημικών στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε την επίθεση των Ρομά

Aπίστευτες εικόνες καταγράφηκαν στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου το οποίο πολιορκήθηκε από Ρομά, μετά τη δολοφονία 52χρονου. Προσπάθησαν να εισβάλουν στο μέγαρο από διάφορες εισόδους και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, πέταξαν διάφορα αντικείμενα και πέτρες, ενώ στη συνέχεια επιδόθηκαν σε κυνηγητό και κάποιοι ήρθαν ακόμα και στα χέρια.

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε την επίθεση των Ρομά, οι οποίοι μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ επικράτησε  ένταση. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η ατμόσφαιρα παρέμεινε ηλεκτρισμένη. Ο κατηγορούμενος δεν προσήχθη στο δικαστικό μέγαρο, καθώς οι Αρχές δεν κατάφεραν να βρουν ασφαλή δίοδο προς το δικαστικό μέγαρο, το οποίο εκκενώθηκε μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση.

Λίγο νωρίτερα επιχείρησαν να λιντσάρουν έναν φίλο του 35χρονου ιδιοκτήτη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Τα ΜΑΤ, που δεν είχαν καταφέρει για αρκετή ώρα να ελέγξουν την κατάσταση, προχώρησαν σε ρίψη χημικών για να διαλύσουν το πλήθος, όμως οι Ρομά παρέμειναν σε κοντινή ακτίνα. Από την άλλη, υπήρχαν συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Σολωμού Κορινθίας, οι οποίοι τάσσονται σύμφωνα με το ethnos.gr στο πλευρό του 35χρονου, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής "Μαζί σου"

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια