Ο καιρός ανήμερα της 25ης Μαρτίου - Πότε υποχωρούν οι άνεμοι

Ελλάδα
Ο καιρός ανήμερα της 25ης Μαρτίου - Πότε υποχωρούν οι άνεμοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πλήττουν για τέταρτη ημέρα το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, είναι το χαρακτηριστικό του καιρού, ωστόσο αναμένεται σταδιακά να υποχωρήσουν

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες να γίνει η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου. 

Αίθριος αναμένεται ο καιρός ανήμερα της 25ης Μαρτίου σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσουν στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι οι οποίοι για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με το meteo.gr και βάση των μετρήσεων των μετεωρολογικών σταθμών, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ξεπερνούν σε ένταση τα 7 έως 8 Μποφόρ, σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και απόγευμα, και θερμοκρασία που θα φτάσει τους 23 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 στις νησιωτικές περιοχές.

Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στο Βόρειο και τα 6 με 7 μποφόρ στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στο Αιγαίο δε θα επηρεάσουν τον απόπλου των πλοίων και έτσι τα δρομολόγια από Κρήτη προς Πειραιά θα πραγματοποιηθούν κανονικά.   

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις μέγιστες ημερήσιες τιμές ριπών ανέμου (km/h) από 330 αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ/meteo.gr μέχρι τις 17:10, 24 Μαρτίου 2019. Με κόκκινες κουκίδες οι σταθμοί που κατέγραψαν ριπές άνω των 90 km/h.

 

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο έφτασαν τα 8 και στα νότια τα 9 μποφόρ, όπως φαίνεται στον Χάρτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News