Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος

Ελλάδα
Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροτονήθηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο νέος μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, παρουσία αρχιερέων, εκπροσώπων των τοπικών αρχών της Σιάτιστας και της Καστοριάς, κληρικών και πλήθους πιστών.

Για την ενότητα της Εκκλησίας μίλησε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κατά τη χειροτονία, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο Σταυρός και η Ανάσταση είναι η ελπίδα κάθε χριστιανού.

Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «η ενότητα είναι η δύναμη της Εκκλησίας» και με την ενότητά της αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία. Επιπλέον, ευχήθηκε στον νέο μητροπολίτη να είναι η πορεία του Σταυροαναστάσιμη και να έχει πάντοτε σφραγίδα τον Σταυρό και την Ανάσταση. Αυτό, άλλωστε, είναι η ελπίδα για κάθε άνθρωπο, για κάθε χριστιανό.

Κατόπιν, κάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα να αγαπά τον Θεό και τον συνάνθρωπο. «Η εποχή μας έχει ανάγκη επανακατηχήσεως. Χρειάζεται τον Λόγο, τη μυστηριακή και τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με τον Θεό που να μην περνά από τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην ιστορική Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης και ζήτησε από τον νέο ποιμενάρχη να αγαπήσει τον λαό που θα διακονήσει, «έναν λαό που φυλά Θερμοπύλες, που αγωνίζεται».

Επίσης, υπογράμμισε προς τον νέο Ιεράρχη ότι ένα κομμάτι από τις αρετές και τα τάλαντά του καλείται να το αφιερώσει στα προβλήματα της Εκκλησίας και τον συμβούλευσε να εναποθέτει τα πάντα στην Αγία Τράπεζα.

Καταληκτικά, του επισήμανε ότι «Σήμερα θα σε συγχαρούμε όλοι, όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. Αυτοί που σήμερα συγκινούνται και σε ασπάζονται πιθανόν αύριο να σε λοιδορήσουν. Για σένα όμως το κέντρο να είναι η Αγία Τράπεζα. Είτε είσαι χαρούμενος είτε λυπημένος να προσκυνάς την Αγία Τράπεζα. Όλα τα ανθρώπινα έρχονται και παρέρχονται, όμως η Αγία Τράπεζα και η αναστάσιμη πορεία δεν μας απογοητεύουν».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News