Δικαστική περιπέτεια για την Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου

Ελλάδα
Δικαστική περιπέτεια για την Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για χρέη στο Δημόσιο

Αντιμέτωπη με 18 μήνες φυλάκιση για χρέη στο Δημόσιο βρίσκεται η Δήμητρα Λιάνη. Συγκεκριμένα, της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της κατ' εξακολούθηση μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο.

Μπορεί κάποτε η πρώην “πρώτη κυρία” της χώρας Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου να έζησε ένδοξες στιγμές και να απολάμβανε τη “θαλπωρή” του Μεγάρου Μαξίµου, ωστόσο σήμερα πλέον η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και τα ραντεβού της µε τις δικαστικές Αρχές αρκετά συχνά.

Αιτία, όπως γράφει το “Secret” της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα δυσβάσταχτα χρέη της είτε προς ιδιώτες, είτε προς το ελληνικό Δημόσιο.

Αυτά ήταν που οδήγησαν προ ημερών την τελευταία σύντροφο του Ανδρέα Παπανδρέου να βρεθεί κατηγορούμενη ενώπιον του Ε’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση µη καταβολής χρεών στο Δημόσιο.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, τα χρέη της Δήμητρας Λιάνη ξεπερνούν τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό. Η κυρία Λιάνη επέλεξε να µη βρεθεί στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και να µη δώσει το “παρών” στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Αντίθετα, εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορο υπεράσπισής της, η οποία παραστάθηκε στη δίκη. Αρχικά, η δικηγόρος υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο για αναβολή της δίκης. Ωστόσο, τόσο η εισαγγελέας, όσο και οι τρεις πρωτοδίκες το απέρριψαν, επισημαίνοντας ότι ήδη η δίκη είχε αναβληθεί δύο φορές στο παρελθόν.

Σύμφωνα µε όσα ανέφερε η δικηγόρος της κ. Λιάνη στο δικαστήριο, η εντολέας της προτίθεται να αποπληρώσει την οφειλή στο ελληνικό Δημόσιο - γι’ αυτό άλλωστε είχε ζητήσει την αναβολή της δίκης της δύο φορές, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να πωλήσει τις μεζονέτες στην Εκάλη, προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News