Συνελήφθη Έλληνας: Μοίραζε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων μέσω social media

Ελλάδα
Συνελήφθη Έλληνας: Μοίραζε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων μέσω social media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη Έλληνας για πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τις οποίες, στην Ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στην συνέχεια κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, εξακριβώθηκαν μέσω των ηλεκτρονικών ιχνών τα στοιχεία του ημεδαπού και ο τόπος διαμονής του σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Ακολούθως, πρωινές ώρες της 21 Μάρτιου 2019, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διενήργησε έρευνα στην οικία του ημεδαπού, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (2) εσωτερικοί σκληροί ηλεκτρονικού υπολογιστή, (6) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι τύπου USB, (3) κινητά τηλέφωνα με δύο (2) κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM, (4) κάρτες μνήμης τύπου SD και κυνηγετικό όπλο.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ διαπιστώθηκε ότι κατείχε το κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News