Παραιτούνται οι υποψήφιοι της ΝΔ λόγω τροπολογίας- Ποιοι ενδεχομένως πάρουν την θέση τους

Ελλάδα
Παραιτούνται οι υποψήφιοι της ΝΔ λόγω τροπολογίας- Ποιοι ενδεχομένως πάρουν την θέση τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρασε η τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασυμβίβαστο που οδηγεί σε παραιτήσεις

Mε 148 «ναι» πέρασε η τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασυμβίβαστο. Η τροπολογία Κουντουρά πέρασε με 148 «ναι », 105 όχι και 4 «παρών». Συνολικά 257 βουλευτές ήταν παρόντες στην ψηφοφορία. Έτσι καταργήθηκε το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την υποψηφιότητα ευρωβουλευτή, ή αλλιώς τροπολογία Κουντουρά, όπως την έχει χαρακτηρίσει η αντιπολίτευση, καθώς από αυτήν θα επωφεληθεί η υπουργός Τουρισμού και ο Σπύρος Δανέλης, αφού δεν θα αναγκαστούν να παραιτηθούν για να είναι στην ευρωλίστα. Σε αντίθετη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε δύο πρόθυμους βουλευτές, καθώς η κυρία Κουντουρά προέρχεται από τους ΑΝΕΛ και ο κ.Δανέλλης από το Ποτάμι. 

Ηδη οι υποψήφιοι της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άννα Μισελ Ασημακοπούλου δήλωσαν σύμφωνα με την iefimerida.gr πως δεν θα κάνουν χρήση της. Με αυτόν τον τρόπο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά ουσιαστικά στα όσα ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, πως η τροπολογία δεν ήταν φωτογραφική για την Ελενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη, καθώς με αυτήν ωφελούνται και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Ασημακοπούλου.

Παραιτείται η Ασημακοπούλου

H γαλάζια βουλευτής Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου εξέφρασε την πρόθεσή της να μην κάνει χρήση της τροπολογίας Κουντουρά, αλλά να παραιτηθεί από βουλευτής.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής της ΝΔ αναφέρει «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς. Αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Μεϊμαράκης: Δεν θα κάνω χρήση της διάταξης

Πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στη Βουλή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε σε συνεργάτες του ότι «κατ' επανάληψη έχω μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες και ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο». 

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να παραιτηθεί από βουλευτής της ΝΔ και να παραμείνει υποψήφιος ευρωβουλευτής, χωρίς την ασφάλεια της βουλευτικής έδρας. 

Ποιοι ενδεχομένως πάρουν την θέση τους

Πάντως, και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από το ethnos , οι δύο παραιτήσεις των βουλευτών της ΝΔ θέτουν το ζήτημα για τη διαδοχή της βουλευτικής έδρας στη Β' Αθηνών. Πρώτος επιλαχών για την έδρα της ΝΔ στη Β' Αθηνών είναι ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος όμως είναι υποψήφιος στο δήμο Βριλησσίων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Αργύρης Ντινόπουλος, όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον, δεν θα δεχθεί τη θέση του βουλευτή.

 Δεύτερη επιλαχούσα είναι η Ζωή Ράπτη. Ωστόσο, εάν έρθει και δεύτερη παραίτηση (σ.σ  αυτή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου) μένει να δούμε ποιοι επιλαχόντες της ΝΔ θα λάβουν τις δυο έδρες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News