Ροζ κύκλωμα εξέδιδε γυναίκες μέσα από «γραφεία ερωτικών ραντεβού»

Ελλάδα
Ροζ κύκλωμα εξέδιδε γυναίκες μέσα από «γραφεία ερωτικών ραντεβού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώθηκε το μεγάλο κύκλωμα - Δεκάδες οι συλλήψεις

Ένα ολόκληρο κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών είχε στηθεί στην Ελλάδα, με αλλοδαπές αλλά και Ελληνίδες να βρίσκονται στα… «γραφεία ερωτικών ραντεβού».

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε μία επιτυχία, καθώς εξάρθρωσε το οργανωμένο αυτό κύκλωμα.

Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν δεκατέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αρχηγικό μέλος της που είναι Έλληνας, καθώς και μία επιπλέον αλλοδαπή, που κατηγορείται για άλλα αδικήματα. Σημειώνεται, ότι συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι επιπλέον ένδεκα άτομα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την προανάκριση προέκυψε ότι το τελευταίο τρίμηνο οι δράστες είχαν προβεί στην κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον σαράντα πέντε γυναικών, μεταξύ των οποίων και μίας ανήλικης, στην οποία παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση εγκλήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, ψευδής ανωμοτί κατάθεσης, της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις.

Τα μέλη του κυκλώματος στρατολογούσαν τόσο αλλοδαπές γυναίκες, που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις οποίες μετέφεραν στη χώρα μας, όσο και Ελληνίδες. Στη συνέχεια, οι δράστες εγκαθιστούσαν τις γυναίκες σε διάφορα σπίτια στην Αθήνα και τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ραντεβού με «πελάτες», που οι ίδιοι κανόνιζαν για λογαριασμό τους.

Μάλιστα, για να βρίσκει πελάτες το κύκλωμα είχε συστήσει «γραφείο» ερωτικών ραντεβού που λειτουργούσε μέσω του διαδικτύου, ενώ μέλη του μετέφεραν τις γυναίκες σε ξενοδοχεία και οικίες της Αττικής.

Όσον αφορά στα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων, κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων που χειρίζονταν τουλάχιστον τέσσερα μέλη της οργάνωσης, σε προκαθορισμένες βάρδιες, ενώ πραγματοποιούνταν σε ξενοδοχεία και οικίες στην Αττική. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων το παρακρατούσαν τα μέλη της οργάνωσης και τα μοίραζαν μεταξύ τους αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν.

Επίσης, το κύκλωμα φωτογράφιζε γυμνές και έκανε λήψεις με βίντεο των εκδιδομένων γυναικών, σε πολυτελή οικία, στα νότια προάστια. Στη συνέχεια, διέθετε το υλικό, κυρίως μέσω ιστοσελίδας που λειτουργούσε, ώστε να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Στην κατοχή μελών της οργάνωσης, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 4.390 ευρώ, 7 Ι.Χ. αυτοκίνητα, μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 22 ηλεκτρονικές συσκευές, μεταλλική σιδερογροθιά, καθώς και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.

Να τονιστεί ότι στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των ερευνών και να ενημερωθούν Αρχές άλλων χωρών για τον εντοπισμό και άλλων τυχόν εμπλεκομένων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News