Aπίστευτο παραλήρημα Ερντογάν: «Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα»

Ελλάδα
Aπίστευτο παραλήρημα Ερντογάν: «Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκλητικά λόγια Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία για την Μικρασιατική καταστροφή

Aκραίες τοποθετήσεις και προκλητικά μηνύματα κατά της Ελλάδας σε προεκλογική του ομιλία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σμύρνη. Απευθυνόμενος στους κατοίκους της πόλης, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας».

Για να συνεχίσει αναφερόμενος στην Μικρασιατική καταστροφή: «Σμύρνη! Που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».

Αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς» αναφέρει σε αποψινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών, συμπληρώνοντας: «Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει».

Αναφορά στον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμη στο μακελειό με 50 νεκρούς στη Νέα Ζηλανδία αναφέροντας: «Με αυτή την επίθεση, η εχθρότητα εναντίον του Ισλάμ (...) ξεπέρασε τα όρια της ατομικής παρενόχλησης για να φθάσει στο επίπεδο ενός μαζικού φονικού», είπε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη. «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το όραμα του φονιά (...) κερδίζει έδαφος στη Δύση σαν ένας καρκίνος», πρόσθεσε.

Ο Τάραντ είχε επισκεφθεί δύο φορές την Τουρκία και είχε απειλήσει ότι οι Τούρκοι δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη, σημείωσε σύμφωνα με το news247.gr ο Ερντογάν στην ομιλία του. Συμπλήρωσε ότι οι αρχές της χώρας του κάνουν έρευνα για τις επισκέψεις που έκανε εκεί ο 28χρονος δράστης του μακελειού και τις επαφές που είχε.

«Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο», είπε ο Ερντογάν στους υποστηρικτές του, αναφέροντας ότι ο δράστης είχε πει ότι θέλει οι Τούρκοι μουσουλμάνοι να απομακρυνθούν από την αποκαλούμενη Ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News