Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Είστε γονείς; Δείτε πώς θα κάνουν τα παιδιά σας δωρεάν διακοπές

Με την «Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις»

Ένα νέο πρόγραμμα από το Υπουργείο Εργασίας επιτρέπει σε 70.000 παιδιά - από 5,5 έως 16 ετών - να κάνουν δωρεάν διακοπές!

Πρόκειται για παιδιά χαμηλόμισθων εργαζόμενων και ανέργων, τα οποία μπορούν να κάνουν δωρεάν διακοπές σε παιδικές κατασκηνώσεις μέσω επιταγών διαμονής (voucher).

Την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, θα καθορίσει η επικείμενη δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ (αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέχρι τις 5 Απριλίου).

Μέσω του προγράμματος θα επιδοτηθούν οι δικαιούχοι γονείς με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής. Εάν ήταν άνεργοι πέρυσι, πρέπει να είχαν τουλάχιστον δύο μήνες τακτικής επιδότησης.

Εισοδηματικό κριτήριο

Επίσης, το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φορολογικού έτους 2017, δεν δύναται να υπερβαίνει τα 28.000 ευρώ. Τα ωφελούμενα τέκνα πρέπει να είχαν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2003 έως και τις 14 Ιουνίου 2013.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για όσα έχουν ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Η διάρκεια διαμονής ορίζεται έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο.

Με την «Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» οι γονείς θα επιδοτηθούν για το ημερήσιο τροφείο των παιδιών.

Το ημερήσιο τροφείο ανέρχεται:

α) στα 30 ευρώ ημερησίως για όλα τα παιδιά και

β) στα 52 ευρώ ημερησίως για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

Σχόλια