Την Αθήνα είχε επισκεφτεί ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

Ελλάδα
Την Αθήνα είχε επισκεφτεί ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 28χρονος μακελάρης, που αφαίρεσε την ζωή 49 ανθρώπων, το χειμώνα του 2016 είχε περάσει και από την Ελληνική πρωτεύουσα.

Συναγερμός έχει σημάνει και στις ελληνικές αρχές για το 28χρονο που σκόρπισε το θάνατο στη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, τον χειμώνα του 2016 είχε περάσει και από την Αθήνα, καθώς είχε κάνει ταξίδι στα Βαλκάνια. Ταξίδευε από το Κάιρο προς το Βουκουρέστι και έκανε στάση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το ίδιο έκανε και όταν επέστρεφε από το Βουκουρέστι στο Κάιρο.

Το ταξίδι του 28χρονου μακελάρη που θέρισε 49 ζωές στη Νέα Ζηλανδία στα Βαλκάνια φαίνεται πως περιελάβανε στάση και στην Ελλάδα. Ο Μπρένταν Τάρεντ είχε περάσει transit από την Αθήνα τον χειμώνα του 2016, όταν ταξίδευε από το Κάιρο προς το Βουκουρέστι.

Οι ελληνικές αρχές ερευνούν επίσης αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος επισκέφτηκε και άλλη ελληνική πόλη.

Γιατί επισκέφτηκε την Αθήνα

Οι ελληνικές αρχές, από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως είχε βρεθεί στα Βαλκάνια ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τη Νέα Ζηλανδία, άρχισαν να ψάχνουν το αν είχε περάσει από την Αθήνα και διαπίστωσαν πως βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκείνο που ερευνούν τώρα οι ελληνικές αρχές είναι αν ο μακελάρης απλά βρέθηκε στην Αθήνα για να αλλάξει πτήση ή αν επισκέφτηκε κι άλλη πόλη της Ελλάδας. Εκείνο που προκαλεί ερωτήματα και υποψίες στις αρχές είναι αφενός οι λέξεις «tourkofagos» και Lepanto (σ.σ. η Ναύπακτος) που ήταν γραμμένες στα όπλα που χρησιμοποίησε ο 28χρονος νεοναζί στην επίθεση.

Δεν αποκλείεται, το Τάραντ να μην ταξίδεψε μόνο αεροπορικός αλλά και με λεωφορείο. Ήδη, η Interpol έχει στείλει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του δράστη της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία στο ελληνικό τμήμα της προκειμένου να αναζητήσει τα βήματά του στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News