Ανοιξιάτικος καιρός για… πέντε ημέρες - Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου

Ελλάδα
Ανοιξιάτικος καιρός για… πέντε ημέρες - Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απ’ όλα... θα έχει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, αρχικά θα επικρατήσει καλοκαιρία, στη συνέχεια θα μας επισκεφτούν λασποβροχές και σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά θα μας επισκεφτεί ξανά ο χειμώνας

Επέστρεψε η άνοιξη και θα παραμείνει… για πέντε ημέρες τουλάχιστον, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά στους 23-24° βαθμούς Κελσίου, ωστόσο αφρικανική σκόνη και λασποβροχή θα μας επισκεφτεί στα μέσα της εβδομάδας, ενώ χειμωνιάζει ξανά την 25η Μαρτίου, σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με την μετεωρολόγο του OPEN TV, Παναγιώτα Σπηλιωπούλου και μόνο το βράδυ της Κυριακής θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και τοπικές ομίχλες τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, καθώς θερμές αέριες μάζες θα «επισκεφτούν» τη χώρα μας από την βορειοδυτική Αφρική και την κεντροδυτική Μεσόγειο.

Πιο αναλυτικά στη βόρεια Ελλάδα, τη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο τους 20 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις, έντασης 4-5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός και σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με λίγες τοπικές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και τη θερμοκρασία στους 22 και 21 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Άνεμοι νοτιοδυτικοί 4-5 και μεταβλητοί-πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί- έως 4 μποφόρ, αντίστοιχα.

Και τη Δευτέρα 18 Μαρτίου ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί και τη θερμοκρασία (και τους ανέμους) στα ίδια επίπεδα.

Προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας αναμένουμε υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με μεταφορά αφρικανικής σκόνης και τοπικές βροχές (με τη μορφή λασποβροχής) στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, όχι όμως κάτι το αξιόλογο.

Για την 25η Μαρτίου, σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία, εκτιμάται ότι το σκηνικό του καιρού θα θυμίσει και πάλι χειμώνα, με πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο σαφή εικόνα θα έχουμε την Τετάρτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News