«Εμβρόντητος» ο Βαρώτσος με την Μυρσίνη Ζορμπά

Ελλάδα
«Εμβρόντητος» ο Βαρώτσος με την Μυρσίνη Ζορμπά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διχάζει η πρόταση να μεταφερθεί ο «Δρομέας» στα Σκόπια

«Εμβρόντητος» δήλωσε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο διάσημος γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, τόσο με την πρόταση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά να μεταφερθεί ο «Δρομέας» στα Σκόπια, όσο και με την μετέπειτα διάψευση από την πλευρά του υπουργείου, ότι του έγινε τέτοια συζήτηση.

«Με κάλεσε στο υπουργείο για να μου πει την ιδέα να δώσουμε τον “Δρομέα” στα Σκόπια και να βάλουμε ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη θέση του. Εγώ της απάντησα ότι μένω εμβρόντητος», ανέφερε σχετικά με τη Μυρσίνη Ζορμπά, ο Κώστας Βαρώτσος ενώ παράλληλα τόνισε: «Έχω πέσει από τα σύννεφα με την διάψευση από την πλευρά της υπουργού. Όλο αυτό με προσβάλλει. Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος να το μαζέψει. Δεν είμαι τρελός, με προσβάλει η διάψευση της υπουργού».

«Αυτό που με συγκλονίζει είναι ότι η κυρία Ζορμπά επιχείρησε να διαψεύσει τη συνάντησή μας στην οποία ήταν παρόντες και άλλοι καλλιτέχνες οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην μπιενάλε της Βενετίας» πρόσθεσε ο κύριος Βαρώτσος, σύμφωνα με όσα αναφέρει το athensvoice.gr.

«Θα ήθελα να καθησυχάσω τον κόσμο ότι ο “Δρομέας” δεν θα πάει πουθενά γιατί έχω τα πνευματικά δικαιώματα του έργου και πρέπει να δώσω εγώ την άδεια», ανέφερε ο γλύπτης.

«Εγώ δεν θα έδινα ποτέ τέτοια άδεια να μεταφερθεί, είναι λάθος. Μπορεί πολιτικά να είχε ένα νόημα, αλλά θα ήταν έγκλημα. Έμεινα εμβρόντητος δυο φορές, με την πρόταση και με την διάψευση», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News