Μάθετε πού μπορείτε να πετάξετε εύκολα χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα
Μάθετε πού μπορείτε να πετάξετε εύκολα χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πολύ χρηστικό εργαλείο για την σημερινή ημέρα

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και ένα από τα αγαπημένα έθιμα, είναι και το πέταγμα του χαρταετού από μικρούς αλλά και μεγάλους.

Για να γίνει όμως αυτό , καθοριστικός παράγοντας αποτελούν οι άνεμοι που πρέπει να έχουν τέτοια ένταση και κατεύθυνση που να ευνοούν το πέταγμα του χαρταετού, κάνοντας το εύκολη υπόθεση. 

Στον παρακάτω χάρτη του meteo, παρουσιάζονται με αποχρώσεις του κίτρινου, οι περιοχές στις οποίες περιμένουμε εντάσεις ανέμων πάνω από 3 μποφόρ την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019.

Αυτό σημαίνει ότι το πέταγμα του χαρταετού δεν θα δυσκολέψει τους πολίτες στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, στο μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς και της Πελοποννήσου, στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Ιδιαίτερη προσοχή πάντως συνιστάται σήμερα στο πέταγμα των χαρταετών κοντά σε καλώδια υψηλής τάσης.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες της Καθαράς Δευτέρας σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις, υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους εντάσεων 4-6 μποφόρ.

Ωστόσο σταδιακά μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

 Αλλάζει ραγδαία ο καιρός

Την Τρίτη  θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες εντάσεων έως 10 μποφόρ και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Επισημαίνεται και σύμφωνα με το meteo, ότι στην Κρήτη θα εκδηλωθούν και πάλι κατά τόπους έντονα φαινόμενα, την Τρίτη 12/03 κυρίως στα δυτικά και την Τετάρτη 13/03 στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Την Τετάρτη 13/03/2019 η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, αλλά βαθμιαία ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί και τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News