Ελλάδα

Έκτακτη ανακοίνωση της Cosmote για τηλεφωνικές απάτες

Επιτήδειοι προσπαθούν να εκμαιεύσουν προσωπικά στοιχεία από πελάτες της εταιρείας προσποιούμενοι ότι είναι εργαζόμενοι του ΟΤΕ

Την προσοχή των συνδρομητών της εφιστά τη Cosmote, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμαιεύσουν προσωπικά στοιχεία από τους πελάτες της εταιρείας, προσποιούμενοι ότι είναι εργαζόμενοι του ΟΤΕ.

Διευκρινίζει ότι σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν ζητά, στην τηλεφωνική επικοινωνία που έχει με τους πελάτες της, τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες και αν έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία πελατών (13888).

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ομίλου ΟΤΕ:

«Ενημερώνουμε τους συνδρομητές μας ότι άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι είναι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, πραγματοποιούν κλήσεις σε τηλέφωνα πελατών Cosmote, και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (πχ ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης. Συμβουλεύουμε τους συνδρομητές μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν ζητά, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της, τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες. Αν θεωρείτε ότι έχετε πέσει θύμα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, στο 13888».

Σχόλια