Στις «Αντιθέσεις» η πρόταση του Ν. Παπανδρέου για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ αντί ΚΙΝΑΛ

Κρήτη
Στις «Αντιθέσεις» η πρόταση του Ν. Παπανδρέου για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ αντί ΚΙΝΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρένο στην φιλολογία για επιστροφή του Κινήματος Αλλαγής στο όνομα και στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ βάζουν από τη Χ. Τρικούπη

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν ξαναγίνεται ΠΑΣΟΚ» ξεκαθαρίζουν κορυφαία στελέχη μιλώντας στο iefimerida.gr.

Υπενθυμίζεται ο Νίκος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στις «Αντιθέσεις» και στον Γιώργο Σαχίνη από τις 23 Ιανουαρίου 2019 είχε αναφερθεί στην ανάγκη επαναφοράς του ονόματος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Παπανδρέου ξεδίπλωσε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV τα επιχειρήματά του αναφορικά με το γιατί πρέπει να επιστρέψει η ονομασία ΠΑΣΟΚ αντί του ονόματος «Κίνημα Αλλαγής» που χρησιμοποιείται μετά τις εκλογές που έγιναν τον Νοέμβριο του 2017 έπειτα από ευρύ κάλεσμα προς τους υποστηρικτές της Κεντροαριστεράς.

Θέση για το θέμα πήρε από το Ηράκλειο και ο αδερφός του, Γιώργος Παπανδρέου.

Στο ίδιο θέμα επανήλθε ο κ. Παπανδρέου με συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Γιατί αρνείται την αλλαγή η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Οι λόγοι είναι πολλοί και κυρίως πολιτικοί. Το Κίνημα Αλλαγής έχει προκύψει ως συνένωση δυνάμεων για την Κεντροαριστερά σε μια περίοδο που τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είχαν συρρικνωθεί. Ως εκ τούτου, επιστροφή στην ονομασία «ΠΑΣΟΚ» θα σηματοδοτούσε αφαίρεση δυνάμεων και όχι πρόσθεση -και πολύ περισσότερο όχι πολλαπλασιασμό. Επιπλέον, οι δυνάμεις που συναπαρτίζουν το ΚΙΝΑΛ και δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ θα αντιδρούσαν, ενώ και οι συνειρμοί του εκλογικού σώματος θα ήταν σε έναν βαθμό αρνητικοί.

Το μήνυμα από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στέλνεται καθώς, όσο πλησιάζουν οι εκλογές και κυρίως το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, όλο και πυκνώνουν οι φωνές στελεχών του Κινήματος Αλλαγής που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ για επιστροφή στα... πάτρια. Δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι βουλευτές που παίρνοντας το «γκελ» από τον κόσμο, διαπιστώνουν ότι παραμένει ισχυρή η επιθυμία για μετατροπή του ΚΙΝΑΛ ξανά σε ΠΑΣΟΚ.

Την αρχή έκανε με τον πιο επίσημο τρόπο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου. «Θα προτείνω να επιστρέψει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε την Πέμπτη. «Θέλω να το προτείνω. Με τον κόσμο που μιλάω, αυτό θέλει. Μου έρχεται φυσικά να πω ΠΑΣΟΚ. Μία ζωή είμαι σε αυτό. Θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία στο συνέδριο να προταθούν αυτά».

Αντίστοιχη πρόταση φέρεται να θέλει να κάνει και η Εύα Καϊλή. Αρκετά στελέχη επίσης μεταφέρουν το κλίμα από την βάση: «Μας στέλνουν 100 sms την ημέρα να ξαναγίνουμε ΠΑΣΟΚ». Στην επιχειρηματολογία αυτή συνδράμουν και οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Η αποχώρηση του Ποταμιού και εσχάτως της μισής ΔΗΜΑΡ. Πλέον, το Κίνημα Αλλαγής συναπαρτίζουν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου (άρα ΠΑΣΟΚ) και τα μισά κεντρικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ καθώς και κινήσεις («Ανανέωση» του Γ. Καμίνη, «Κινήσεις Πολιτών» για τη Σοσιαλδημοκρατία του Μιχάλη Χάλαρη, «Ενωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης» του Απ. Πόντα, «Φωνή Δημοκρατίας» του Γ. Καρρά, «Μπροστά» του Π. Βλάχου) αλλά και πρόσωπα και κινήσεις που σηματοδοτούν μια δυναμική στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, η ηγεσία της Χ. Τρικούπη, όπως κατέστησε σαφές η Φώφη Γεννηματά, θέλει να προχωρήσει σε μετατροπή του Κινήματος Αλλαγής σε ενιαίο κόμμα, αλλά όχι σε επιστροφή στο παρελθόν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News