Ελλάδα

Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για το κουδούνι στις 9

Ο υπουργός απαντά στα δημοσιεύματα για την «δήθεν οριστική απόφαση»

Ξεκαθαρίζει το «τοπίο» το Υπουργείο Παιδείας γύρω από την είδηση ότι το κουδούνι στα σχολεία θα χτυπά στις 9 το πρωί από το νέο έτος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε ως απάντηση στα διάφορα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε «δήθεν οριστική απόφαση», το Υπουργείο επισημαίνει:

«Η ερώτηση του δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ήταν εάν θα ισχύσει το κουδούνι στις 9:00 στα σχολεία από Σεπτέμβριο.

Η απάντηση του Υπουργού στη ερώτηση ήταν σαφής: «Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής».

Συνεπώς, σε καμία οριστική απόφαση δεν αναφέρθηκε στην απάντηση του ο υπουργός, όπως ψευδώς γράφτηκε. Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έσπευσαν όχι μόνο να πάρουν θέση αλλά και να ασκήσουν κριτική για μια δήλωση που ποτέ δεν έγινε.

Η συγκεκριμένη σκέψη που εξαγγέλθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί εάν δεν προηγηθεί, όπως έχει πολλές φορές δηλώσει ο κ. Γαβρόγλου, η επιστημονική τεκμηρίωση από την επιτροπή που μελετά το θέμα και, φυσικά, η διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της.».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια