Μητέρα βρέφους που κάηκε στη Βάρκιζα: Το τάιζα, το έδενα στο καρεκλάκι και έφευγα για καφέ

Ελλάδα
Μητέρα βρέφους που κάηκε στη Βάρκιζα: Το τάιζα, το έδενα στο καρεκλάκι και έφευγα για καφέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα είχε αναμμένη τη σόμπα στο διαμέρισμα και αναμμένο στα πόδια του μικρού κοριτσιού, το πιστολάκι μαλλιών για να ζεσταίνεται.

Δεν χωράει ανθρώπινος νους τα όσα τραγικά διαδραματίζονταν στον διαμέρισμα της Βάρκιζας όπου βρήκε φριχτό θάνατο ένα βρέφος μόλις 1,5  έτους έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και απουσιάζοντας η μητέρα από το διαμέρισμα

Η μητέρα θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.

Τα όσα είπε στην κατάθεσή της η γυναίκα, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, σοκάρουν, καθώς εμφανίστηκε ψυχρή και αδιάφορη ενώπιον του εισαγγελέα. «Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι για να είναι ασφαλές και πήγαινα για καφέ με τους φίλους μου. Το μεσημέρι γύριζα σπίτι, το τάιζα, το έδενα και ξαναέφευγα», φέρεται να είπε η 30χρονη.

Πρόσθεσε δε ότι όταν γύρισε είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το Star, η κατηγορούμενη είπε, επίσης, ότι είχε αναμμένη τη σόμπα στο διαμέρισμα και ότι χρησιμοποιούσε το πιστολάκι μαλλιών, το οποίο άφηνε αναμμένο στα πόδια του μικρού κοριτσιού, για να ζεσταίνεται.

Το άτυχο κοριτσάκι, φέρεται να ήταν μόνο του στο διαμέρισμα σχεδόν όλο το 24ωρο. Η 30χρονη πήγαινε για λίγο, έβλεπε ότι είναι καλά και ξανά έφευγε. Το μωρό ήταν ολομόναχο από τις 6 το απόγευμα, μέχρι και την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, δηλαδή πάνω από 7 ώρες.

Η γυναίκα πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται, ενώ ασκήθηκε σε βάρος της ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια.

Από την πλευρά του ωστόσο, ο οδηγός ταξί ανέφερε ότι είχε φύγει από το σπίτι εδώ και έναν μήνα, καθώς η κατηγορούμενη είχε κάνει νέα σχέση και δεν του άρεσε ο τρόπος ζωής της.

Της είχε πεθάνει και άλλο μωρό

Την ίδια ώρα, ως ένα άτομο με ασταθές ψυχολογικό υπόβαθρο και συχνές κρίσεις χαρακτηρίζουν τη μητέρα του 13 μηνών μωρού φίλοι της οικογένειας.

«Έχουμε 1,5 μήνα να επικοινωνήσουμε. Την έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν το σήκωνε. Είχε πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Της είχα πει να τής κλείσω ένα ραντεβού σε ψυχολόγο αλλά μου είχε πει: “άσε θα πάω εγώ σε δικό μου”. Έλεγε ότι δεν έχει λεφτά να πάρει τα φάρμακά της» είπε η κ. Μαρία, φίλη της οικογένειας.

«Το παιδί το αγαπούσε πάρα πολύ... Δεν ξέρω πώς πέθανε το παιδάκι. Δεν το είχα γνωρίσει ποτέ» ανέφερε η ίδια.

Σύμφωνα μάλιστα με την κ. Μαρία, και ένα δεύτερο παιδί της οικογένειας πέθανε προ τεσσάρων ή πέντε ετών όταν ήταν δύο μηνών: «Όταν την ρώτησα πώς πέθανε το παιδί μου είπε: από μια σπάνια ασθένεια που είναι 1 στο εκατομμύριο. Αλλά το σούσουρο έλεγε από αφαγία ή από το κρύο».

«Άφησε τη σόμπα της και κατέβηκε λίγο κάτω. Και αυτή θέλει βοήθεια αυτή τη στιγμή» είπε ο κ. Σταμάτης, επίσης φίλος της οικογένειας.

 «Είχε τρία παιδιά, το πρώτο υιοθετήθηκε, ευτυχώς δεν της το παρέδωσαν. Το δεύτερο χάθηκε εδώ, στο σπίτι της, είπε ότι χάθηκε από μία σπάνια ασθένεια και το τρίτο… Δεν έλειπε κάπου μακριά. Πρέπει να τη βοηθήσουμε στα ψυχολογικά της, να μην κάνει κανένα κακό. Είχε διαταραχές παράξενες» συμπλήρωσε.

cnn

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News