Ευ. Αποστολάκης για την «Γαλάζια Πατρίδα»: «Αν ο κόσμος ζούσε τα όνειρα θα ήταν τελείως διαφορετικός»

Ελλάδα
Ευ. Αποστολάκης για την «Γαλάζια Πατρίδα»: «Αν ο κόσμος ζούσε τα όνειρα θα ήταν τελείως διαφορετικός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο και θα διαρκέσει ως τις 8 Μαρτίου

Ξεκίνησε σήμερα η μεγαλύτερη άσκηση από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί «πρόβα πολέμου» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αλλά και τη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στην ιστορία της Τουρκίας, όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σε αυτή θα συμμετέχουν εκτός από τα 103 πλοία - ανάμεσά τους 22 αποβατικά σκάφη και 13 φρεγάτες - ομάδες κομάντος SAT και SAS, χερσαίες δυνάμεις και η τουρκική ακτοφυλακή, επίσης θα συμμετάσχουν drones, ελικόπτερα και αεροπλάνα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Με αφορμή τη μεγάλη αυτή άσκηση την οποία ονόμασαν «Γαλάζια Πατρίδα», ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, δήλωσε από τα Χανιά, όπου βρίσκεται λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στο νησί πως: «Είναι μία μεγάλη άσκηση μεγάλης κλίμακος, την οποία παρακολουθούμε και έχουμε πάρει ανάλογα μέτρα», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν ο κόσμος ζούσε και βίωνε τα όνειρα θα ήταν τελείως διαφορετικός»

Διευκρινίζεται ότι η ναυτική άσκηση θα διεξαχθεί σε τρεις θάλασσες, το Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, ενώ θα διαρκέσει ως τις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News