Αίτηση για να γίνει ΠΟΠ η φάβα της Αμόργου

Ελλάδα
Αίτηση για να γίνει ΠΟΠ η φάβα της Αμόργου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνησαν τις σχετικές διαδικασίες οι αγρότες του ακριτικού νησιού

Αίτηση καταχώρησης της ονομασίας «Το Φάβα της Αμοργού» υπέβαλε ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Αμοργού στο Ενωσιακό Μητρώνο ΠΟΠ-ΠΓΕ ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).

Η εν λόγω αίτηση δημοσιοποιήθηκε με το με αρ. πρωτ. 540/32208/18-02-19 έγγραφο του Τμήματος ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της Δ/νσης Συστημάτων Ποιότητας & Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με το άρθρο 3 της αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Κατά της ως άνω αίτησης καταχώρισης έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την 18/04/2019 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική Επικράτεια. Σημειώνεται ότι οι ενιστάμενοι δύνανται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το σχετικό φάκελο μετά από σχετική αίτηση τους.

Οι ενστάσεις συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος V της παραπάνω KYA, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και υποβάλλονται στη Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντός της παραπάνω προθεσμίας. 

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το αίτημα καταχώρισης της ονομασίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News