Ελλάδα

Δημοσκόπηση Alco: Μεγαλώνει η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση αυτή της φορά της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, δίνει διαφορά 6,5 μονάδες Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι 6,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Alco για το κανάλι Open, ενώ τα στοιχεία που αποκοµίζονται από τη δημοσκόπηση δείχνουν 6κομματική Βουλή με αποσυσπείρωση σχεδόν όλων των κομμάτων.

Αυξάνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την δημοσκόπηση, σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 12 Δεκεμβρίου η διαφορά φτάνει στις 5,7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι 5,3 μονάδων το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παίρνει 23,8% έναντι 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί με 5,3% η Χρυσή Αυγή, με 5,1% το ΚΚΕ και με 4,1% το Κίνημα Αλλαγής.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 26,9% για τη ΝΔ, 20,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% για τη Χρυσή Αυγή, 5,8% για το ΚΚΕ και 4,6% για το ΚΙΝΑΛ.

Το 43% πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, ενώ το 17% δηλώνει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 11% (νίκη χωρίς αυτοδυναμία) και 2% (νίκη με αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ).

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για πρωθυπουργό το 29% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24% απαντά τον Αλέξη Τσίπρα και το 43% απαντά «κανένας».

Σε ότι έχει να κάνει με τα εθνικά θέματα  παρά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 59% εξακολουθεί να αποκαλεί τη γειτονική χώρα Σκόπια. Μόλις το 27% επιλέγει το Βόρεια Μακεδονία, ενώ στο ΠΓΔΜ επιμένει το 7%.

Σε άλλο ερώτημα της έρευνας, για την οικονομία, χαρακτηριστικό είναι ότι οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 71% ότι η οικονομία κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 20% σε σωστή.

 

Σχόλια