Δικαιώθηκε ο «δίγαμος» γιατρός: «Παρασύρθηκα για να ικανοποιήσω το “εγώ” της»

Ελλάδα
Δικαιώθηκε ο «δίγαμος» γιατρός: «Παρασύρθηκα για να ικανοποιήσω το “εγώ” της»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα «ρίχνει» όλα στη σύντροφό του ο δίγαμος καρδιολόγος που παντρεύτηκε ενώ είχε ήδη οικογένεια στην Κρήτη

Δικαιώθηκε, μετά την απολογία του, ο δίγαμος γιατρός, ο οποίος, στις 12 Ιουνίου 2014, ανέβηκε τα σκαλιά του Δημαρχείου Χαλκίδας, ενώ ήταν ήδη… παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, στην Κρήτη.

Πρόκειται για γνωστό καρδιολόγο και Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής μεγάλου κρατικού νοσοκομείου των Αθηνών, καθώς και αναπληρωτή καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ).

Έπεσε «θύμα» της συντρόφου του

Ο ίδιος, ενώ στο παρελθόν είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, τώρα, παραδέχτηκε το ότι τέλεσε γάμο - μαϊμού, «ρίχνοντας» μάλιστα τις ευθύνες στη δεύτερη «σύζυγό» του, επίσης, καρδιολόγο.

Ενώπιον του εισαγγελέα Χαλκίδας, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα της συντρόφου του, υποστηρίζοντας ότι παρασύρθηκε από την ίδια «προκειμένου να ικανοποιηθεί το εγώ της», καθώς εκείνη επιθυμούσε να φαίνεται παντρεμένη στο οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό της περιβάλλον. 

Παραδέχτηκε, επίσης, ότι οι φωτογραφίες που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετής είναι γνήσιες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τις τράβηξε κάποιος άγνωστος».

Ενώ, σχολίασε, επίσης, ότι υποκρίθηκε πως υπέγραφε σε ένα βιβλίο, όπως προκύπτει και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι απολογίες των δύο μαρτύρων, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι όντως παραστάθηκαν στις φωτογραφίες προκειμένου να γίνει πιο πιστευτή η τέλεση του γάμου. Όπως αναφέρει ένας εκ των δύο η «σύζυγος» έφερε μαζί της ένα βιβλίο και μία ανθοδέσμη δήθεν για τις ανάγκες της φωτογράφισης.

Απαλλάχτηκε από όλες τις κατηγορίες - Η συνέχεια στα Αστικά Δικαστήρια

Η εισαγγελέας έκρινε ότι όντως πρόκειται για γάμο- μαϊμού, ωστόσο απάλλαξε τον γιατρό από τα τρία αδικήματα που κατηγορείτο.

Η υπόθεση για το αδίκημα της πλαστογραφίας τέθηκε στο αρχείο διότι δεν προέκυψε η εξωτερική κυκλοφορία του εγγράφου Δήλωσης Τέλεσης Γάμου ή η χρήση του ενώπιον οποιασδήποτε δημόσιας αρχής.

Ο γιατρός απαλλάχθηκε επίσης από τις κατηγορίες για οπλοκατοχή, αφού διαθέτει νόμιμη άδεια αλλά και από το αδίκημα αντιποίησης αρχής, από τη στιγμή που δεν βρέθηκε το πρόσωπο που παρίστανε τον αντιδήμαρχο.

Η υπόθεση, πλέον, παραπέμπεται στα αστικά δικαστήρια μετά την αγωγή που κατέθεσε η φερόμενη εξαπατημένη σύζυγος εναντίον του πρώην συντρόφου της αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News