Εισαγγελική έρευνα για τη συνομιλία Πολάκη - Στουρνάρα

Ελλάδα
Εισαγγελική έρευνα για τη συνομιλία Πολάκη - Στουρνάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την καταγραφή και δημοσιοποίησή της

Στο επίκεντρο Εισαγγελικής Έρευνας βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, με αφορμή την καταγραφή και τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, μετά τη δημοσιοποίηση για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο πρώτος.

Η υπόθεση ερευνάται με παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελου Ιωαννίδη, ο οποίος και αρχικά θα αναζητήσει αν η καταγραφή της συνομιλίας έγινε χωρίς τη συναίνεση του Γιάννη Στουρνάρα.

Ήδη, πάντως, ο Γιάννης Στουρνάρας σε δήλωσή του έχει αναφέρει πως πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή του: «Είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον» αναφέρει στη σχετική δήλωσή του ο κ. Στουρνάρας και προσθέτει: «Πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή μου και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως.

Ενώ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ανέφερε, σε δημοσίευσή του στο Facebook, ότι είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας που δημοσιοποιήθηκε, όμως είναι «απολύτως ψευδές» ότι εκείνος κατέγραψε τη συνομιλία.

Πάντως, σύμφωνα με το protothema.gr, που επικαλείται εισαγγελικές πηγές εάν από την ποινική έρευνα προκύψουν ενδείξεις που να καταδεικνύουν ότι η καταγραφή έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες, καθώς, όπως προβλέπεται, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασχοληθεί περαιτέρω όταν σε μία υπόθεση υπάρχει εμπλοκή υπουργού.

Σημειώνεται πως η καταγραφή συνομιλίας αν δεν έχει τη συναίνεση του άλλου προσώπου αποτελεί βαρύτατο αδίκημα, σύμφωνα με το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα, το οποίο επισύρει κάθειρξη μέχρι δέκα έτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News