Νέος... ιστορικός χιονιάς θα «σαρώσει» τη χώρα!

Κρήτη
Νέος... ιστορικός χιονιάς θα «σαρώσει» τη χώρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι οποίοι τονίζουν ότι το σαββατοκύριακο αναμένεται νέος χιονιάς!

Ιστορικός χιονιάς αναμένεται από το επόμενο σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτησή του σε προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος «υπάρχει πιθανότητα μέσα στο σαββατοκύριακο να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας».

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο είναι αρκετά νωρίς για πρόβλεψη, αλλά μέχρι της ώρας τα προγνωστικά στοιχεία είναι σχεδόν συγκλονιστικά ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων.

Αν έρθει αυτό που φαίνεται, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, θα μιλάμε για περιοχές που σε τοπικό επίπεδο θα βιώσουν πολύ ευχάριστες καταστάσεις λόγω της χιονόπτωσης.  

Το έντονο κρύο έχει πια «κλειδώσει» από το προσεχές απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια, ωστόσο αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν θα δούμε χιόνι.

Ωστόσο την Πέμπτη το βράδυ θα γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια για τις περιοχές της χώρας που θα πληγούν από το νέο βαρομετρικό χαμηλό.

Ο καιρός την Πέμπτη

Παροδικές νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, προβλέπονται την Πέμπτη. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά της πρωινές ώρες.  

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή

Βαθμιαία προβλέπεται η μεταβολή του καιρού την Παρασκευή και συγκεκριμένα από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια που έως τη νύχτα θα επηρεάσει όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από τη νύχτα στα ορεινά της Πελοποννήσου, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και από τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.

Το Σάββατο

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές προβλέπονται στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα κεντρικά τμήματα.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικά 7 με 8, στα πελάγη 9 καις το Αιγαίο πιθανώς 10 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξης των 8 έως 10 βαθμών Κελσίου.

Κυριακή και Δευτέρα

Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, με βαθμιαία βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχή, ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου θα χιονίσει κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχδυρές.

Βαθμιαία τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 7 με 8, στα πελάγη 9 και στο Αιγαίο πιθανώς 10 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ παγετός θα επικρατήσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News