Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: «Άσχετη και ασύνδετη» η αιτία θανάτου του με τη βία που υπέστη

Διαφορετικό το συμπέρασμα του τεχνικού συμβούλου με αυτό του ιατροδικαστή

Η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μερικούς μήνες, μετά την «εισβολή» του σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, δεν έχει κλείσει ακόμα.

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του κοσμηματοπώλη, η αιτία θανάτου του νεαρού είναι «άσχετη, ξένη και ασύνδετη» με την άγρια βία που υπέστη.

Η υπεράσπιση του καταστηματάρχη επικαλούμενη την έκθεση που συνέταξε ο τεχνικός της σύμβουλος, αποδίδει την αιτία θανάτου σε προβλήματα υγείας που ήδη είχε το θύμα και θεωρεί πως «είναι παντελώς άσχετη, ξένη και ασύνδετη προς την κρινόμενη συμπεριφορά» του κοσμηματοπώλη.

Λίγες ημέρες μετά την υποβολή μήνυσης από την οικογένεια του 33χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που καταγράφηκαν σε βίντεο να τον χτυπούν πολλές φορές στο κεφάλι, ο συνήγορος του ενός εκ των κατηγορουμένων κ. Χάρης Αναγνωστόπουλος σε δήλωση του γνωστοποιεί πως τα ευρήματα του τεχνικού συμβούλου είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα στα οποία καταλήγει η ιατροδικαστική έκθεση.

Ενώ οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχει αιτιώδης συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ιατροδικαστική γνωμοδότηση του πραγματογνώμονα, Παντελή Αλεξάνδρου, που διορίστηκε από την πλευρά του κοσμηματοπώλη, θεωρεί πως τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 33χρονος δεν επηρέασαν το μοιραίο αποτέλεσμα, το οποίο σχετίζεται με ασθένειες από τις οποίες έπασχε.

Από την πλευρά του θύματος τονίζεται πως «ο Ζακ Κωστόπουλος δεν έπασχε ούτε από καρδιακή, ούτε από ηπατική ανεπάρκεια». Γίνεται δε λόγος για «έκθεση που πάσχει από υποκειμενισμό και διαστρέφει τα επιστημονικά συμπεράσματα που είναι αδιαμφισβήτητα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια