Ελλάδα

Βουλή: Δεν πέρασε το άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας

Ανατροπή στην ψηφοφορία στη Βουλή, δεν πέρασε το άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πήρε μόνο 150 ψήφους που σημαίνει ότι δεν περνάει. Το άρθρο 3, αφορά στην θρησκευτική ουδετερότητα

Το άρθρο 3 παρ. 3 (κατάργηση της σχετικής παραγράφου που καθιέρωνε το αναλλοίωτο του κειμένου της Αγίας Γραφής και τη δυνατότητα π.χ. μετάφρασής της στα νέα ελληνικά, μόνο ύστερα από έγκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου). Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πάρει μόνο 150 ψήφους που σημαίνει ότι δεν περνάει! Διαφωνίες για το συγκεκριμένο άρθρο είχε διατυπώσει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Συνολικά, από την ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση, απουσίασαν 26 βουλευτές.

Πρόκειται για 18 από τους 19 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όπως είχε ανακοινώσει από την πρώτη ημέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος θα ψήφιζε μόνο ένας ώστε να φανεί πως τάσσεται η κοινοβουλευτική ομάδα σε κάθε μια από τις προτάσεις και οι υπόλοιποι θα απέχουν για να μην σχηματιστεί ο αριθμός 180 σε καμία πρόταση ώστε να μην δοθεί λευκή επιταγή στην πλειοψηφία της αναθεωρητέας Βουλής. Έτσι ψήφισε από την Δημοκρατική Συμπαράταξη μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι υπόλοιποι βουλευτές που απείχαν της ψηφοφορίας είναι: Πάνος Καμμένος, Βασίλης Λεβέντης,  Μάριος Γεωργιάδης, Δημήτρης Καβαδέλλας, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας  (δηλαδή όλοι της Ένωσης Κεντρώων πλην Γιάννη Σαρίδη) καθώς και οι Στάθης Παναγούλης,  Αριστείδης Φωκάς  και Γιώργος Κασαπίδης.

 

Οι πέντε διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζει η ΝΔ

Αυτές είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι πέντε διατάξεις και άρθρα από τις αναθεωρητικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Άρθρο 32 παρ. 4 για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής

- Άρθρο 32 παρ. 5 για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στην κατεύθυνση της αποσύνδεσης της διάλυσης της Βουλής

- Άρθρο 62 για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας

- Άρθρο 86 για τον περιορισμό των προνομιακών ρυθμίσεων της ποινικής ευθύνης των Υπουργών.

- άρθρο 101 Α για τις ανεξάρτητες αρχές.

Με αυτό το δεδομένο οι διατάξεις και τα άρθρα αυτά αναμένεται να αναλάβουν πάνω από 229 θετικές ψήφους και από σήμερα περνάνε για την τρίτη ψηφοφορία της αναθεωρητικής Βουλή για να χρειάζονται για να αναθεωρηθούν 151 μόνο θετικές ψήφους . Καθώς σε μια από τις δύο ψηφοφορίες της προτείνουσας Βουλής αρκεί μια διάταξη ή άρθρο να λάβει 180 ψήφους για να  ισχύσει αυτό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια