Ελλάδα

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Εμείς θα τους λέμε Σκοπιανούς»

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για Πρέσπες: «Είμαστε βαθιά πληγωμένοι - Εμείς θα τους λέμε Σκοπιανούς»

Την αντίθεσή του εξέφρασε για άλλη μία φορά ο Μητροπολίτης Πειραιώς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για την αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας και σημείωσε ότι μέσα από αυτή «δημιουργείται ένα ψευδεπίγραφο έθνος», ενώ πρόσθεσε ότι «εμείς θα τους αποκαλούμε Σκοπιανούς όπως είναι το πραγματικό τους όνομα».

«Είμαστε βαθιά πληγωμένοι και πικραμένοι διότι το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας θα το χρησιμοποιούν με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης - αυτής της πλασματικής πλειοψηφίας των 145 του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων - Σλάβοι» ανέφερε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικό Γιώργο Κατρούγκαλο, τον χαρακτήρισε διεθνιστή λέγοντας μάλιστα πως «δεν πονάει για το αίμα των μαρτύρων που χύθηκε για να υπάρξει η Μακεδονία«.

Όσο αφορά στο εκκλησιαστικό σκέλος της Συμφωνίας, ο μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε πως η Εκκλησία των Σκοπίων έχει ζητήσει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο τη χορήγηση αυτοκεφαλίας, ενώ όπως είπε προσέφυγαν και στη Βουλγαρική Εκκλησία που την ανακήρυξαν ως μητέρα – Εκκλησία. Φοβάμαι, κατέληξε, «διότι αυτό το κρατίδιο θα αποτελέσει «όχημα» για τον επεκτατισμό διαφόρων δυνάμεων προς το Αιγαίο.

Σχόλια