Ελλάδα

Η βόλτα Μητσοτάκη στα Σιάτιστα Κοζάνης & το τσίπουρο που ήταν «δυνατό»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην Κοζάνη για την Μακεδονία και τις μάχες των Ελλήνων

Στα Σιάτιστα Κοζάνης βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του, έκανε τη βόλτα του στους δρόμους της περιοχής, συνομίλησε με κατοίκους, ενώ δοκίμασε και τσίπουρο το οποίο φαίνεται πως… του έπεσε βαρύ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μπήκε στα τοπικά καφενεία όπου ήπιε τον καφέ του συνομιλώντας με τους ντόπιους οι οποίοι απολάμβαναν τη μέρα τους. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού προσέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τσίπουρο, κάτι που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε: «Το βλέπω δυνατό» είπε αστειευόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κάτοικος της Κοζάνης προσφέρθηκε να τον κεράσει άλλη μία, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας πως… έχει και μια ομιλία να βγάλει.

Η επίσκεψη στην Κοζάνη και τα μηνύματα του Κυρ. Μητσοτάκη

Από τη Σιάτιστα, όπου ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, το 1912, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας, αλλά και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. «Η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Βοΐου, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων και ανέφερε πως «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας, ενώ λίγο αργότερα ο λαογράφος και ιστορικός της περιοχής Αναστάσιος Ζάρδας, του χάρισε το βιβλίο με το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης και τη συμβολή του εκστρατευτικού σώματος των Κρητών, αφιερώνοντας του και μια μαντινάδα.

Σχόλια