Συζήτηση στη Βουλή για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Ελλάδα
Συζήτηση στη Βουλή για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Το λόγο θα λάβουν συνολικά 8 εισηγητές, 8 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, 14 ομιλητές και ο αρμόδιος υπουργός, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαου Τόσκα: «Με την κύρωση του παρόντος νομοσχεδίου υλοποιούνται τα βήματα και οι υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ήδη εγκεκριμένης από τη Βουλή Συμφωνίας των Πρεσπών (άρθρο 2).Η κύρωση του Πρωτοκόλλου είναι μεν αναγκαία αλλά δεν αρκεί για τη συμμετοχή της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ , δεδομένου ότι θα απαιτηθεί και η έγκριση από τα κοινοβούλια/κυβερνήσεις των 29 χωρών-μελών του Οργανισμού.

Προειδοποίηση Κ.Κατσίκη

Για απρόβλεπτες αντιδράσεις από την πλευρά του Πάνου Καμμένου μίλησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Μιλώντας στην Βουλή ο βουλευτές προειδοποίησε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να «φοβούνται τις απρόβλεπτες αντιδράσεις του δεδομένου, γιατί σαν δεδομένους μας θεωρούσαν" ενώ χαρακτήρισε ως "αναμενόμενη την αντίδραση στην εξαπάτησή μας".

Με νεότερη ανάρτηση του στο twitter o κ. Καμμένος ενημέρωσε ότι θα καταθέσει τη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου στη Βουλή  μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια του σώματος.

«Τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην Ολομέλεια, αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα…. Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα» αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News