Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο "Λευκό Παλάτι"

Ελλάδα
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο "Λευκό Παλάτι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Άγκυρα μαζί και με τη σύζυγό του έφτασε ο Έλληνας πρωθυπουργός - Αυτό είναι το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κράτησε περισσότερο από δύο ώρες.

Αμέσως μετά άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα.

Στο Προεδρικό Μέγαρο, το αποκαλούμενο και «Λευκό Παλάτι», βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, όπου πραγματοποιεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο (το αποκαλούμενο και «Λευκό Παλάτι»), στην Άγκυρα.

Όταν ολοκληρωθεί η συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.

Στο δείπνο που θα παραθέσει απόψε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού ο κ. Ερντογάν, έχει προσκαλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στο αεροδρόμιο της Άγκυρας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που τον μετέφερε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γιώργο Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή υπουργός Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα, ενώ μαζί του βρίσκεται και η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Στο αεροδρόμιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν.

Άρχισε και βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.

Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.

Στο δείπνο που θα παραθέσει απόψε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού ο κ. Ερντογάν, έχει προσκαλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Άφιξη στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής. pic.twitter.com/spbVWWhETZ

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία

16:00 Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο και συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Φουάτ Οκτάι.

16:45 Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν και εν συνεχεία διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

18:50 Δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

19:30 Δείπνο από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας στην Κωνσταντινούπολη

09:15 Επίσκεψη και ξενάγηση του Πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.

11:30 Μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αφού ξεναγηθεί θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

18:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News