Κώστας Καραμανλής: «Τον Μάιο οι εθνικές εκλογές»

Ελλάδα
Κώστας Καραμανλής: «Τον Μάιο οι εθνικές εκλογές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για συμφωνία των Πρεσπών και κατώτατο μισθό και προβλέπει κάλπες πριν τη λήξη της τετραετίας

«Ο Τσε Γκεβάρα της Μεσογείου κατέληξε να είναι το καλύτερο παιδί της Ευρώπης και να υπακούει στις εντολές που του δίνουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξη στο Ράδιο 98,4.

Ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή και ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έκανε λόγο για αλισβερίσι βουλευτών και για εξαγορά συνειδήσεων με αξιώματα, “καρφώνοντας” τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση για να διαμορφώσει οριακή πλειοψηφία. Μάλιστα, βλέπει εθνικές εκλογές τον Μάιο, καθώς, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κρατηθεί όρθια μέχρι και το τέλος της θητείας της.

«Εκλογές και ήττα Τσίπρα τον Μάιο»

Μια εβδομάδα μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο και ενώ οι αντιδράσεις δεν έχουν κοπάσει ακόμα στις τάξεις της αντιπολίτευσης, ο Κώστας Καραμανλής ανέβασε τους τόνους και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση μέσα από βαρύτατους χαρακτηρισμούς, ενώ “είδε” εκλογές τον Μάιο.

«Από τον κ. Τσίπρα όλα τα περιμένουμε. Έχουμε έναν πολιτικό ο οποίος, ενώ ξεκίνησε ως ο Τσε Γκεβάρα της Μεσογείου, τελικά έχει γίνει το καλύτερο παιδί της Ευρώπης και υπακούει με πολύ μεγάλη προσοχή στις εντολές που του δίνουν τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικανοί.

Το ελληνικό Κοινοβούλιο λειτουργεί αυτή τη στιγμή με δύο διαφορετικές πλειοψηφίες, γιατί άλλη πλειοψηφία υπήρξε για τη συμφωνία των Πρεσπών και άλλη πλειοψηφία για την ψήφο εμπιστοσύνης. Η κατάσταση αυτή είναι πρωτοφανής στην κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδας και αυτό το γεγονός δημιουργεί μια πρωτόγνωρη αστάθεια στη χώρα. Με τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που στην ουσία είναι μειοψηφία, και με όλο αυτό το αλισβερίσι βουλευτών που είδαμε και να εξαγοράζονται οι συνειδήσεις με αξιώματα, θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση αυτή να σταθεί όρθια μέχρι το τέλος της θητείας της. Νομίζω ότι ένα πολύ πιθανό σενάριο είναι να στηθούν οι εκλογές όλες τον Μάιο, διότι με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει για διαχειριστεί την ήττα που θα του επιφυλάξει ο ελληνικός λαός».

Εθνικά επιζήμια

Ο βουλευτής Σερρών υποστήριξε ότι μέσα από τη συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση εκχώρησε στα Σκόπια τον όρο “Μακεδονία”, τονίζοντας ότι η ΠΓΔΜ θα είναι ένας ακόμα σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝATO.

«Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας και ο κ. Ζάεφ έρχεται και ακυρώνει ο ίδιος τη συμφωνία με τις αναφορές του σε “Μακεδόνες”. Αυτή η συμφωνία δεν είναι εφαρμόσιμη γιατί είναι εθνικά επιζήμια. Ποιο είναι το όφελος; Όλο το όφελος το έχουν πάρει δυστυχώς οι Σκοπιανοί, γιατί επί της ουσίας τους εκχωρήσαμε πλήρως τον όρο “Μακεδονία”. Το ότι είναι επιζήμια θα το δούμε σιγά-σιγά στην εφαρμογή της. Θα δείτε μετά την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ότι η Τουρκία θα έχει έναν ακόμα σύμμαχο εντός της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Θα τη βρούμε λοιπόν τη συμφωνία μπροστά μας σε πολλά επίπεδα. Αυτό που έχει σημασία είναι η προοπτική της Ε.Ε., και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ σωστά στη Βουλή επισήμανε το προφανές: Ότι εάν τα Σκόπια καταφέρουν να παραμείνουν ένα κράτος όρθιο, δε θα εξαρτηθεί τόσο πολύ από την είσοδο στο ΝΑΤΟ, όσο από την προοπτική εισόδου στην Ε.Ε. και από τις διαδικασίες των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Εκεί η Ελλάδα έχει ένα τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί για να μπορέσει να διορθώσει τη μεγάλη εθνική ζημιά».

«Συνεχείς οι υποχωρήσεις»

Ο Κώστας Καραμανλής άφησε αιχμές και για τη στρατηγική που ακολουθεί η χώρα στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μια σειρά ανοιχτών θεμάτων που πρέπει να αγγίξει η χώρα, από την Αλβανία και την Κύπρο μέχρι και την ένταση που πρέπει να διαχειριστεί με την Τουρκία.

«Ένα κράτος-μέλος που δε σέβεται την ιστορία του, που δε βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα τα άλλα, είναι ένα κράτος το οποίο δεν έχει μέλλον. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι η χώρα δυστυχώς κάνει συνεχείς υποχωρήσεις, με εξαίρεση το Βουκουρέστι και το περήφανο “όχι” που τότε είπε η κυβέρνηση Καραμανλή. Επομένως, αυτό το οποίο πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση και μια χώρα είναι να ξέρει ποια είναι τα εθνικά της συμφέροντα και να ξέρει τι πρέπει να κάνει στη γεωπολιτική σκακιέρα προκειμένου να βγει η χώρα ενισχυμένη. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με μια παράταξη που στο παρελθόν έχει επιδείξει ότι ξέρει να λέει και τα μεγάλα “ναι” στους συμμάχους, αλλά όταν πρέπει και τα μεγάλα “όχι”. Ανοίγει ένας κύκλος στα Δυτικά Βαλκάνια με την Αλβανία, ανοίγει το Κυπριακό, και προσφάτως είδαμε την κατάσταση που επικρατεί στα Ίμια, όπου έχουμε πάλι σκηνές έντασης και την γκριζοποίηση του Αιγαίου μετά τα τραγικά γεγονότα στα Ίμια το 1996. Όλα αυτά για να τα αντιμετωπίσεις θέλεις μια σοβαρή εξωτερική πολιτική».

«Στάδιο στασιμοχρεωκοπίας»

Ο Κώστας Καραμανλής έστρεψε τα βέλη του προς την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν μπορεί μια οικονομία να ανακάμψει έχοντας να σηκώσει το βάρος τόσο υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, δηλώνοντας ότι η χώρα στην ουσία δεν έχει βγει από τα μνημόνια. «Δεν είμαστε πλέον ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης. Αυτό δε γίνεται όμως επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε να μας βγάλει από τα μνημόνια, γιατί επί της ουσίας δεν έχουμε βγει για τον εξής απλό λόγο: Για να μπορεί μια χώρα να πει ότι έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα, θα πρέπει να μην έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία μας επιβάλλονται 3,5% μέχρι το 2022 και μετά 2,5% μέχρι το 2060. Αυτό δεν είναι έξοδος από το μνημόνιο, αυτό δεν είναι επιστροφή στην κανονικότητα. Να σας θυμίσω ότι καμία χώρα δεν έχει καταφέρει να κρατήσει πρωτογενή πλεονάσματα για τόσο μεγάλο διάστημα. Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο μιας στασιμοχρεωκοπίας και μιας στασιμότητας. Κανένας πολίτης δε θα σας πει ότι έχουμε μπροστά μας ευκαιρίες εκτίναξης».

«Με το ένα χέρι τα δίνουν, με το άλλο τα παίρνουν»

Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι δε γίνεται όλα τα προβλήματα να λυθούν διά μαγείας μετά τη συγκεκριμένη αλλαγή στο μισθολογικό, ενώ τόνισε ότι για λόγους τακτικής το Μαξίμου επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, με επικοινωνιακά τερτίπια να αλλάξει την ατζέντα, διότι μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών καταλαβαίνει ότι έχει υποστεί ένα μεγάλο πολιτικό πλήγμα. Όλοι πλέον καταλαβαίνουμε μετά την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ότι έχουμε υποστεί μια τεράστια εθνική υποχώρηση. Το αφορολόγητο είναι μια πραγματικότητα σε λίγο καιρό... Επομένως την αύξηση αυτή, η οποία επί της ουσίας δίδεται στους ανθρώπους αυτούς, θα την πάρουν πίσω. Με το ένα χέρι δίνει στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους μια μικρή αύξηση μισθού και από την άλλη με τη φορολογική πολιτική που ακολουθεί τα παίρνει πίσω εις διπλούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει για μια πραγματική κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και η Ν.Δ. είχε θεσμοθετήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News