Ελλάδα

Eurostat: Το 26% των Ελλήνων δεν έχει χρήματα για τη θέρμανση του σπιτιού του

Πολλοί Έλληνες υπομένουν το κρύο μέσα στο ίδιο τους το σπίτι σύμφωνα με έρευνα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Eurostat για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αδυνατεί να πληρώσει τη θέρμανση στο σπίτι του την ώρα που το κρύο είναι τσουχτερό.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 25,7%  των κατοίκων της Ελλάδας δεν μπορεί να πληρώσει ώστε να έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του. Μιλάμε για έναν στους 4 Έλληνες που δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει βασικές ανάγκες για μία αξιοπρεπή διαβίωση.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat, οι Έλληνες προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης με μέση τιμή 1,025 ευρώ/ λίτρο, όταν η μέση τιμή στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνεται στα 0,794 ευρώ και στην Ευρωζώνη στα 0,781 ευρώ/ λίτρο.

Το 2017, μόλις το 8% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σε πανευρωπαϊκή έρευνα ότι δεν είχε την δυνατότητα να θερμάνει επαρκώς το σπίτι του. Το συγκεκριμένο ποσοστό, έφτασε στο 11% το 2012 (Ανώτατο επίπεδο) και μειώθηκε σταδιακά μέσα στα επόμενα έτη.

Την πρώτη θέση στην κατάταξη της σχετικής λίστας καταλαμβάνει η Βουλγαρία με 37%, με την Λιθουανία να ακολουθεί με 29%, και την Ελλάδα να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 26%.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια