Ολοταχώς προς… συσπείρωση το Κίνημα Αλλαγής

Ελλάδα
Ολοταχώς προς… συσπείρωση το Κίνημα Αλλαγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μάρτιο το έκτακτο συνέδριο που προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά

Ολοταχώς προς το έκτακτο συνέδριο που προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά για τα τέλη Μαρτίου κινείται το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο επιδιώκει να συσπειρώσει τον κόσμο του μετά τα “τραύματα” που είχε για το κόμμα η συμφωνία των Πρεσπών. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία τάχθηκε υπέρ του «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, ήταν το “κερασάκι στην τούρτα”, με την κ. Γεννηματά να διαγράφει τον κ. Θεοχαρόπουλο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τη δεδομένη λοιπόν στιγμή το Κίνημα Αλλαγής προσπαθεί να συσπειρωθεί και να ανασυγκροτηθεί, με στόχο την πολιτική οριοθέτηση του χώρου ώστε να μπει δυναμικά στον αγώνα για την άσκηση της εξουσίας.

Προς αυτόν τον σκοπό προσανατολίζεται το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο θα δημοσιοποιηθούν οι απόψεις του σχεδίου “Ελλάδα”, ώστε τα μέλη και τα στελέχη του να γνωρίσουν και να διαδώσουν τις ιδέες για μια Ελλάδα κοινωνικά δίκαια και βιώσιμη.

«Στις εθνικές εκλογές πρέπει να κάνουμε μια αποτίμηση της προηγούμενης περιόδου και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε θετικά. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που τοποθετείται αρνητικά απέναντι στην κυβέρνηση και πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και πρέπει να καταψηφιστεί. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης που δεν έχει πειστεί από τη Νέα Δημοκρατία. Θα συνεχίσουν οι Έλληνες πολίτες να εκφράζονται με το “αντί”, δηλαδή την καταψήφιση, ή πρέπει επιτέλους αυτή την κρίσιμη στιγμή να υπάρξει θετική επιλογή; Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, έχουμε επεξεργαστεί το σχέδιο “Ελλάδα”, τις προτάσεις νόμου που υλοποιούν αυτό το σχέδιο “Ελλάδα”, όπως την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική δικαιοσύνη, το σχέδιο νόμου για το δημογραφικό, την ΠΦΥ και όλους τους τομείς. Έχουμε επεξεργαστεί το πολιτικό σχέδιο και με βάση αυτό θα ξεκινήσει ο διάλογος με τους Έλληνες πολίτες. Θα ζητήσουμε ισχυρή εντολή για να υπάρξει αλλαγή πολιτικής, γιατί δεν αρκεί να υπάρξει εναλλαγή κομμάτων ή προσώπων. Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής και με βάση την εθνική συνεννόηση να χαράξουμε την πορεία της χώρας για το επόμενο διάστημα, ώστε να παραχθεί πλούτος με στόχο την ανακούφιση της κοινωνίας και τη βιωσιμότητα», αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου συνεχίζει λέγοντας πως «η κ. Γεννηματά, με βάση τους στόχους που έχουμε εξαγγείλει και τονίσει σε κάθε τόνο, αποφάσισε να εξαγγείλει συνέδριο με αφορμή και τις διαφοροποιήσεις του Θάνου Θεοχαρόπουλου που αφορούσαν τη συμφωνία των Πρεσπών. Από αυτό το ισχυρό συνέδριο θα δώσουμε με περισσότερη ευκρίνεια την πολιτική μας προς τους πολίτες. Το συνέδριο θα λειτουργήσει ενωτικά και συσπειρωτικά. Θα βοηθήσει ώστε να βγει το σύνθημα που είναι “Ούτε Νέα Δημοκρατία ούτε ΣΥΡΙΖΑ”. Θετική πρόταση για το σχέδιο “Ελλάδα”. Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εξισορροπήσει το πολιτικό σύστημα για να σταματήσουμε την πόλωση και τον διχασμό. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως διαφωνούν σε όλα, συμφωνούν όμως σ’ ένα πράγμα. Συμφωνούν στην πρακτική να πολώνουν και να διχάσουν. Πόλωση και διχασμός, όμως, ποτέ δεν ήταν ωφέλιμα για τη χώρα μας. Γι’ αυτό το Κίνημα Αλλαγής επιθυμεί να σπάσει την πόλωση και να αναδείξει την ανάγκη για μια νέα ισορροπία στο πολιτικό σύστημα, που θα είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για τον τόπο και την κοινωνία».

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Γραμματείας

Σε αυτό το πλαίσιο, την εβδομάδα αυτή είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Την ίδια ώρα αναμένεται να δημιουργηθούν τρεις ομάδες στην πορεία προς το συνέδριο: η ομάδα Οργανωτικού, αυτή που θα επεξεργαστεί το πολιτικό κείμενο και εκείνη που θα ασχοληθεί με τα θέματα προσαρμογής του καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής στη νέα πραγματικότητα. Με τη δυναμική που αναμένουν να δημιουργηθεί στην πορεία προς το συνέδριο, και δεδομένης της διαδικασίας εκλογής συνέδρων έως τα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου, ελπίζουν σε μια πετυχημένη διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας το κόμμα θα δώσει στους πολίτες τις απαντήσεις που χρειάζονται στα προβλήματά τους, κάνοντάς τους να το εμπιστευτούν ξανά και να πετύχουν την πολυπόθητη συσπείρωση στον δρόμο προς τις εκλογές.

Συμπόρευση ή αποχώρηση;

Ωστόσο, ερώτημα τίθεται για τη στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Αριστερά. Συγκεκριμένα, η πλειονότητα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής που προέρχονται από τη ΔΗΜ.ΑΡ. φέρεται να παραμένει στο Κίνημα Αλλαγής, μετά και από το κείμενο που συνυπέγραψαν 19 από τα 35 πρόσωπα, ζητώντας τη σύγκλιση της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. για να λάβει απόφαση σχετικά με την παραμονή ή όχι του κόμματος στο Κίνημα Αλλαγής. Την ίδια στιγμή, πρόσωπα με αξιοσημείωτη πορεία στον πολιτικό χώρο, όπως ο κ. Στέλιος Παναγούτσος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ., εξέφρασε με ευκρίνεια την άποψη ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα πρέπει να εξετάσει την προοπτική της αυτόνομης καθόδου στις επόμενες εκλογές, αφού συζητήσει τη συμπόρευση με στελέχη από το Ποτάμι. Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Παναγούτσος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ΚΙΝ.ΑΛ. και φυσικά την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Έβρου.

Ερωτώμενος ο κ. Κεγκέρογλου για τον εάν το Κίνημα Αλλαγής έχει ανάγκη τη Δημοκρατική Αριστερά ώστε να ανασυγκροτηθεί ο χώρος μεγάλης και προοδευτικής Κεντροαριστεράς, ο ίδιος απαντάει: «Η Δημοκρατική Αριστερά έχει πολιτική αξία για εμάς. Είναι ένα ρεύμα σκέψης. Η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει έναν ιδιαίτερο πολιτικό τόνο, πράγμα που την αναδεικνύει ως βασικό παράγοντα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η άποψη ότι θα είναι μαζί μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News