Σοκ στο Βόλο: Μαθήτρια διάβαζε στο δρόμο γιατί δεν είχε ρεύμα στο σπίτι

Ελλάδα
Σοκ στο Βόλο: Μαθήτρια διάβαζε στο δρόμο γιατί δεν είχε ρεύμα στο σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ζει μια οικογένεια στο Βόλο, με τρία ανήλικα παιδιά και δύο άνεργους γονείς

Υπό το φως ενός στύλου στο δρόμο διάβαζε μία έφηβη κοπέλα, μαθήτρια Λυκείου στην Αγριά Βόλου, καθώς στο σπίτι της δεν υπάρχει ρεύμα με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να βγαίνει στο πεζοδρόμιο για να μελετήσει.

Η εικόνα του κοριτσιού να διαβάζει στο δρόμο, προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρο το πανελλήνιο όταν η ιστορία αυτή έγινε γνωστή.

Οι γονείς της είναι άνεργοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσφέρουν τα αναγκαία σε κανένα από τα τρία παιδιά τους που είναι ανήλικα.

Η καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες για τη σοκαριστική εικόνα της μαθήτριας, αλλά και για την οικογένειά της που ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, έγινε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Ζάχο ο οποίος αντίκρυσε ιδίοις όμμασι το κορίτσι να διαβάζει στο πεζοδρόμιο.  

Τα παιδιά σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του e-thessalia.gr, μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας και αυτό επηρεάζει την εκπαίδευσή τους. γείτονες προσφέρουν στην οικογένεια είδη πρώτης ανάγκης, ενώ η Εκκλησία και ο Δήμος είναι ενήμεροι για την κατάσταση της οικογένειας με τα τρία ανήλικα παιδιά.

Το σχολείο των παιδιών είναι επίσης ενήμερο…

Πάντως, συγκινητική είναι η κίνηση των γειτόνων της οικογένειας οι οποίοι συγκέντρωσαν χρήματα και πλήρωσαν το ρεύμα έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν, πέραν τον άλλων, να διαβάζουν μέσα στο σπίτι τους.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News