Η Πυροσβεστική αποκτά θρησκευτική υπηρεσία

Ελλάδα
Η Πυροσβεστική αποκτά θρησκευτική υπηρεσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστρατήγου Βασίλη Ματθαιόπουλου

Με απόφαση που υπογράφει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ιδρύεται Γραφείο Θρησκευτικού το οποίο και θα  υπάγεται απευθείας στο Συντονιστή Υποστήριξης και θα έχει πληθώρα αρμοδιοτήτων.

Με στόχο την «πνευματική θωράκιση και ενίσχυση του θρησκευτικού συναισθήματος του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος», το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε την ίδρυση της Θρησκευτικής Υπηρεσίας (Γραφείο Θρησκευτικού).

Μεταξύ των στόχων του, η υπηρεσία της πυροσβεστικής θα είναι να «ενισχύει πνευματικά, ηθικά και ψυχολογικά με κάθε πρόσφορο μέσο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος» και να συμπαραστέκεται «στα πνευματικά προβλήματα του προσωπικού και των μελών των οικογενειών τους». Το Γραφείο Θρησκευτικού θα μεριμνά, επίσης, «για τη θρησκευτική και πνευματική καλλιέργεια του προσωπικού με τη Θεία Λατρεία και άλλες ποιμαντικές εκδηλώσεις».

Στις αρμοδιότητές του, περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις και η μέριμνα «για τη συντήρηση των παρεκκλησίων που έχουν ιδρυθεί με πρωτοβουλία του Πυροσβεστικού Σώματος» καθώς και η επιμέλεια της «οργάνωσης της θρησκευτικής διαφώτισης και του εφοδιασμού των Υπηρεσιών με το κατάλληλο υλικό (σ.σ. θα εκδίδει και έντυπα και περιοδικά θρησκευτικού περιεχομένου)».

Το υπό σύσταση Γραφείο θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη Θρησκευτική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, εκκλησιαστικούς φορείς και παρόμοιες υπηρεσίας άλλων κρατών, ενώ θα μπορεί να διοργανώνει «εκδρομές και προσκυνήματα σε χώρους με ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News